Izvor: Tanjug
10.04.2023 u 13:23
2

LUKAŠENKO NE ODUSTAJE OD JASNOG NARATIVA: „Potrebne su garancije da će nas Rusija braniti kao svoju teritoriju“

Ova vest obišla je čitav svet.

Predsednik Belorusije Aleksanar Lukašenko izjavio je danas da su Belorusiji potrebne garancije da će Rusija braniti Belorusiju “kao sopstvenu teritoriju“, u slučaju spoljnog napada na tu zemlju.

LUKAŠENKO SE SLAŽE SA MAKRONOM: „Nuklearno oružje treba skupiti na jednu gomilu i uništiti ga“

Lukašenko je to rekao u Minsku, na sastanku sa ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom, koji je stigao u Belorusiju nakon nedavnih razgovora Lukašenka i ruskog predsednika Vladimira Putina.

“Zapadne zemlje ne ispunjavaju i faktički su pogazile sporazume o garancijama bezbednosti, koje su date Budimpeštanskim memorandumom u zamenu za povlačenje nuklearnog oružja“, rekao je Lukašenko.

On je naveo da je to uključivalo i ekonomsku sigurnost. “Ali kakva ekonomska sigurnost, ako oni uvode sankcije protiv nas, Rusije“, kazao je Lukašenko.

Naveo je da je zato to pitanje pokrenuo u pregovorima sa predsednikom Rusije i da ga je on apsolutno podržao.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “LUKAŠENKO NE ODUSTAJE OD JASNOG NARATIVA: „Potrebne su garancije da će nas Rusija braniti kao svoju teritoriju“”

  1. Zar ne moze da se skupi neki trust pravnih mozgova koji umeo da dokaze da su sankcije zlo protiv covecnosti .
    Setila sam se kako bi mogao ko zeli od Americkih politicara da izvede Ameriku na pravi put i da se resi Duboke drzave, milijarderima da prepolovi ono sto imaju, prvo da im pripreti da ce sve da uzmu pa kada se ovi uplase da im se bogatstvo prepolovi , taj novac uzeti dok obnovaljaju drzavu , a vojsku tamo gde je privatno da sve to nacionalizuju .

    3
    0
    Odgovori
  2. Jedini koji su se usudili da stvari pomere sa mesta . Dok oni ovo rade Amerika bi mogla da se prestrojava u hodu , bolje nego da propadne skroz .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter