Izvor: Srbija Danas
10.04.2023 u 13:19
0

OGLASILA SE MOSKVA O PRISLUŠKIVANJU ZELENSKOG: Evo šta kažu o tajnim dokumentima iz Pentagona

Tajna dokumenta Pentagona procurila su na internetu.

Ne može se isključiti mogućnost da su Sjedinjene Američke Države uhodile ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Sjedinjene Države već odavno uhode razne lidere država, posebno evropskih prestonica, to je više puta isplivavalo na površinu. Iz tog razloga, to se ne može isključiti – odgovorio je Peskov novinarima na molbu da prokomentariše informacije da je Zelenski, navodno, špijuniran.

Prethodno je televizija „Si-En-En“, pozivajući se na tajna dokumenta Pentagona koja su procurila na internetu objavila da su Sjedinjene Američke Države špijunirale ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

Mediji su u četvrtak pisali da Pentagon istražuje curenje na društvenim mrežama materijala koji opisuju stanje ukrajinskih trupa i planove SAD i NATO-a da ih ojačaju. List „Njujork tajms“ je primetio da dokumenti, datirani početkom marta, navodno kruže „ruskim provladinim kanalima na Telegramu“.

Međutim, u petak je objavljeno o novim curenjima dokumenata. Kako je naveo list, na interet je moglo dospeti više od sto dokumenata, a šteta od incidenta se procenjuje kao značajna.

Istovremeno, agencija Rojters je, pozivajući se na američke zvaničnike, navela da ne isključuje mogućnost da su tajni materijali koji se odnose na ukrajinske snage mogli biti falsifikovani.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter