Izvor: Blic
20.11.2023 u 14:36
0

PREGOVORI SU U TOKU: Hamas spreman da poveća broj talaca koje bi oslobodio u razmeni sa Izraelom

Militantni palestinski pokret Hamas izrazio je spremnost da poveća broj talaca koje je bi oslobodio u razmeni sa Izraelom, rekao je danas za izvor uključen u pregovore.

Prema njegovim rečima, broj i identitet talaca koji ce biti oslobođeni još nisu dogovoreni, a razgovori se nastavljaju.

– Indirektni kontakti između Izraela i Hamasa već su dva puta propadali, kada je bilo procenjivano da bi dogovor mogao da bude sklopljen. Treba nam više strpljenja – dodao je on.

HAMASOVAC JU JE UBIO U BOLNICI? Izraelska vojska porodici Noe Marsijano (19) prenela strašne podatke o njenoj smrti (FOTO)

„Volstrit žurnal“ objavio je ranije danas, pozivajući se na egipatskog zvaničnika „bliskog pregovorima“ da Hamas zahteva da se izraelski taoci i palestinski zatvorenici oslobađaju u fazama, pri čemu bi Izrael u prvoj fazi oslobodio maloletne zatvorenike u zamenu za 50 žena i dece koji su među taocima.

Prema tom izvoru, predlog o kojem se raspravljalo u nedelju predviđa da Hamas oslobodi izvestan broj žena i dece kidnapovanih tokom napada 7. oktobra za otprilike isti broj palestinskih žena i dece koji su u izraelskim zatvorima.

Egipatski izvor je rekao i da zatvorenici koji ce biti uključeni u razmenu neće biti povezani sa Hamasom.

Izrael, Sjedinjene Države i Katar izrazili su optimizam u pogledu mogućnosti da dogovor bude završen u narednim danima.

Jedan od razloga što su pregovori spori je to što vođa Hamasa u Pojasu Gaze, Jahja Sinvar, ne održava kontinuirani kontakt sa pregovaračkim timovima organizacije.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter