Izvor: Tanjug
23.08.2022 u 18:17
0

Premijer Ukrajine Denis Šmihal izjavio je da njegova zemlja očekuje dodatnih 12 do 16 milijardi dolara finansijske podrške od stranih partnera do kraja ove godine!

Ukrajina očekuje dodatnih 12 do 16 milijardi dolara finansijske podrške od stranih partnera do kraja ove godine, kako bi joj se pomoglo da se izbori sa ruskom invazijom, izjavio je premijer Denis Šmihal.

On je u saopštenju naveo da je Ukrajina uspela da održi finansijsku stabilnost zahvaljujući spoljnoj pomoći, koja je već iznosila 14 milijardi dolara, ali da je Kijev morao da usmeri više od 40 posto budžetskih sredstava, ili preko 420 milijardi grivni (11,51 milijardi dolara) – na vojne potrebe, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Šmihal je dodao da je od 24. februara potrošeno 288 milijardi grivni na vojne plate, a 135 milijardi grivni na nabavku i popravke vojne opreme, na kupovinu municije i odbrambenih proizvoda.

Sergej Lavrov i Katrin Kolona razgovarali su telefonom o situaciji u Ukrajini!

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter