Izvor: Tanjug
23.08.2022 u 18:26
0

Ruski istražitelji ne isključuju mogućnost da je u ubistvo novinarke Darje Dugine moglo biti umešano više osoba!

Ruski istražitelji ne isključuju mogućnost da su u ubistvo novinarke Darje Dugine mogle biti umešane i druge osobe osim Ukrajinke Natalije Vovk, za kojom Istražni komitet namerava da raspiše poternicu, saopštili su za Sputnjik u pres službi Istražnog komiteta.

„Istraga planira da raspiše poternicu za Natalijom Vovk. U toku je identifikacija drugih lica umešanih u izvršenje ovog krivičnog dela“, navodi se u saopštenju Komiteta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Istražitelji su utvrdili da je u izvršenje ovog zločina umešana Ukrajinka Natalija Vovk, koja je iznajmila stan u zgradi u kojoj je živela Dugina kako bi je pratila.

„Istražitelji vrše pretres u tom stanu kako bi pronašli predmete značajne za istragu. Takođe je identifikovana i garaža koju je Vovkova iznajmila i u njoj se takođe vrši pretres“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, nakon ispitivanja eksplozivne naprave izvešće se zaključi o snazi aktivirane naprave.

U Istražnom komitetu navode se dodaje da su već ispitani rođaci žrtve, osoblje i učesnici festivala, kao i svedoci incidenta, a da policija i dalje proučava video-snimke sa nadzornih kamera.

Premijer Ukrajine Denis Šmihal izjavio je da njegova zemlja očekuje dodatnih 12 do 16 milijardi dolara finansijske podrške od stranih partnera do kraja ove godine!

Dugina (29) je poginula u subotu uveče u Moskovskoj oblasti, kada je aktivirana eksplozivna naprava koja je bila podmetnuta u njeno vozilo.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) je navela da je ubistvo počinila državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je u Rusiju doputovala 23. jula zajedno sa ćerkom.

Ukrajina je negirala bilo kakvu umešanost u ubistvo ruske novinarke i politikologa, a savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak izjavio je da „ruska propaganda živi u izmišljenom svetu“ komentarišući optužbi za ubistvo Dugine koje je ruska FSB iznela na račun ukrajinske specijalne službe.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter