Izvor: KURIR.RS
25.08.2023 u 13:54
0

PRIGOŽIN PUTOVAO U LUKSUZNOM AVIONU: Evo kako je izgledala unutrašnjost letelice neposredno pre pada (FOTO)

Prigožin je, navodno, uvek zahtevao da se unište svi podaci o letovima, uključujući i spiskove putnika.

Šef Vagnera Jevgenij Prigožin je, kako se veruje, stradao u padu aviona Embraer 23. avgusta, kada se letelica srušila u regionu Tvera, nedaleko od Moskve.

Iako je potvrđeno da se Prigožin ukrcao u letelicu, zvanične potvrde o njegovoj smrti nema. Iz Kremlja su se danas oglasili i poručili da su glasine da je zvanična Moskva umešana u Prigožinovo ubistvo apsolutno lažne.

Portparol ruskog predsednik Dmitrij Peskov je rekao da se istraga o padu aviona nastavlja.

U međuvremenu, društvenim mrežama kruže fotografije, čiju autentičnost nije moguće proveriti, a na kojima se navodno vidi unutrašnjost aviona u kojem je Prigožin leteo.

Fotografije su navodno nastale nekoliko sati uoči pada letelice.

Prema nepotvrđenim navodima, Prigožin je bio opsednut zaverama i nekoliko puta je menjao avione i rute tokom letova. Međutim, neposredno pre njegove smrti, ova praksa je otkazana na insistiranje vlasti.

KADIROV SE OGLASIO NAKON SMRTI PRIGOŽINA: Pred nesreću tražio od njega da ostavi lične ambicije!

Prema izvoru Čeka-OGPU, Prigožin je donedavno zahtevao da piloti što više „brkaju“ rute, te je neretko do odredišta leteo jednim avionom, a vraćao se drugim. U međuvremenu, oba aviona su letela ka aerodromu.

Printscreen/telegram

Izvor tvrdi da je, na primer, bila najavljen let do Žukovskog, a da je potom zahtevano da se letelice usmeri ka Pulkovu bez obaveštavanja Federalne agencije za vazdušni saobraćaj. Istovremeno, drugi avion bio bi preusmeren u Moskovsku oblast.

Printscreen/Telegram

 

Prigožin je, navodno, takvu praksu sprovodio i nakon pobune. Međutim, nedavno su Federalna agencija za vazdušni saobraćaj i niz drugih službi zapretile MNT-Aero, u čijem vlasništvu je bio pali avion, da će snositi posledice i kategorično su zabranile Prigožinovim avionima da menjaju rute i zahtevali su da avioni lete kako je prvobitno planirano.

Printscreen/Telegram

 

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin se juče oglasio o celom slučaju i pad aviona nazvao je tragedijom.

„Što se tiče ove avionske nesreće, pre svega želim da izrazim iskreno saučešće porodicama svih nastradalih“, rekao je Putin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter