Izvor: Happy BSC
20.02.2024 u 17:06
2

PUTIN JE IZNEO SVE SVOJE CILJEVE! Lavrov ponovio: Kijev mora da prestane da se bori

Govoreći o Specijalnoj vojnoj operaciji i okončanju sukoba, Lavrov je kazao da su ciljevi SVO demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine

Jačanje potencijala i uloge BRIKS-a u svetskim poslovima je naš prioritet. U okviru asocijacije vrši se ravnopravna interakcija između zemalja koje predstavljaju različite ekonomske i političke sisteme, religije i makroregione, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov za brazilski list „Globo“.

„Međunarodni prestiž BRIKS-a stalno raste, a ulazak pet novih članica od 1. januara ove godine je dokaz za to. BRIKS je jedan od stubova multipolarnog sveta. U programu za 2024. planirano je više od 200 događaja. Omogućićemo integraciju novih učesnika u rad udruženja“, kazao je Lavrov, odgovarajući na pitanje koliko je BRIKS važan za Rusiju u njenoj spoljnoj politici i u njenoj viziji globalne geopolitike.

Govoreći o Specijalnoj vojnoj operaciji i okončanju sukoba, Lavrov je kazao da su ciljevi SVO demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, otklanjanje pretnji bezbednosti Rusije koje dolaze sa njene teritorije.

„Ciljeve i zadatke SVO izneo je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin. Za održivo i pravedno rešenje ukrajinske krize, moraju se rešiti njeni osnovni uzroci. Zapad mora prestati da pumpa Ukrajinu oružjem, a Kijev mora da prestane da se bori“, ukazao je šef ruske diplomatije.

Kako je dodao, Ukrajina mora da se vrati neutralnom, nesvrstanom i nenuklearnom statusu, kao i da poštuje prava i slobode građana, istaknuvši da je neophodno uzeti u obzir nove teritorijalne realnosti i situaciju „na terenu“.

„Ni Kijev ni Zapad ne pokazuju političku volju da reše konflikt. Nemamo izbora, SVO će se nastaviti dok se ne ostvare njeni ciljevi“, jasno je poručio Lavrov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “PUTIN JE IZNEO SVE SVOJE CILJEVE! Lavrov ponovio: Kijev mora da prestane da se bori”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter