Izvor: Happy BSC
05.05.2022 u 08:24
0

PUTIN JE UPRAVO UDARIO NAJJAČI ŠAMAR NATO PAKTU! Ruski helikopteri NAORUŽANI DO ZUBA nadleću važnu zemlju za ALIJANSU

Helikopter ruske vojske ušao je u vazdušni prostor Finske u pokušaju da uplaši zemlju dok se sprema da uđe u NATO.

Vojni transportni helikopter Mi-17 preleteo je 2-3 milje unutar finske granice, saopštilo je Ministarstvo odbrane zemlje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Tip aviona je helikopter Mi-17, a dubina za koje se sumnja da je prekršaj je oko četiri do pet kilometara“, rekao je portparol ministarstva za AFP. Sumnja se da je razlog ulaska ruskog vojnog helikoptera u vazdušni prostor Fiinske, njen ulazaka u NATO, što je izazvalo bes u Kremlju.  Putin je najavio „posledice“ i rekao da će u znak odmazde prebaciti rusko nuklearno oružje u obližnje Baltičko more.

TEŠKO RANJENI PUTINOV GENERAL U UKRAJINI POJAVIO SE U JAVNOSTI! Evo kako izgleda ovaj HEROJ Rusije (FOTO)

Rusija je prethodno narušila finski vazdušni prostor 8. aprila, prvi put ove godine. Ovo je usledilo nakon što je finski nuklearni provajder raskinuo ugovor sa ruskom državnom energetskom firmom Rosat.

Zbog ulaska moskovskih snaga poslednjih dana u vazdušni prostor Švedske i Danske, danski ministar spoljnih poslova odlučio je da pozove ruskog ambasadora u Kopenhagenu.

Džepe Kofod je 1. maja tvitovao: „Još jedno rusko kršenje danskog vazdušnog prostora. To je potpuno neprihvatljivo i krajnje zabrinjavajuće u trenutnoj situaciji.’, napisao je on.

Stručnjaci su upozorili da će Finska i Švedska verovatno biti izložene ruskom mešanju dok razmatraju da li da se pridruže NATO-u, a mogući su iučestali sajber napadi. Velika većina finskih poslanika i javnosti je za ulazak u Atlantski savez. Prema izveštajima finskih medija, odluka vlade bi mogla da bude doneta u narednih nekoliko dana.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter