Izvor: Happy BSC
05.05.2022 u 08:44
0

PUTINOVI SPECIJALCI UŠLI U AZOVSTAL! Rusi su BACILI OCA SVIH BOMBI, Moskva je krenula sa upotrebom NAJSMRTONOSNIJEG ORUŽJA (VIDEO)

Komunikacija sa poslednjim herojskim braniocima Mariupolja koji su se skrivali unutar čeličane Azovstal je izgubljena, nakon što su ruske snage upale u kompleks. Vadim Bojčenko, gradonačelnik opkoljenog grada, rekao je u sredu da se vode „teške borbe“ unutar fabrike i da je „izgubio kontakt“ sa onima koji su unutra.

Ne postoji način da se zna „šta se dešava, da li su bezbedni ili ne“, rekao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Sumorne vesti stigle su kada su se pojavili snimci na kojima se navodno vidi kako ruske snage koriste termobarične rakete koje razbijaju pluća kako bi bombardovale Azovstal dok su se tenkovi i trupe kretali u prostranu industrijsku zonu. Termobarično oružje se naziva još „ocem svih bombi“, a njegova razorna moć je zastrašujuća – u stanju je da tela pretvori u paru!

TEŠKO RANJENI PUTINOV GENERAL U UKRAJINI POJAVIO SE U JAVNOSTI! Evo kako izgleda ovaj HEROJ Rusije (FOTO)

Na snimcima koje je objavila Donjecka Narodna Republika vide se linije raketne artiljerije koje prolaze kroz fabrike i skladišta koja se nalaze u centru Mariupolja i poslednja su uporišta opkoljenih branilaca grada.

Rusija pokušava da zauzme Azovstal uprkos tome što je Vladimir Putin prošlog meseca objavio da je prekinuo operaciju zarad očuvanja života svojih vojnika. Vest da je komunikacija sa braniocima izgubljena podstiče strahove za bezbednost stotina civila za koje se smatra da su unutra. 

Ukrajina je pozivala na produženje primirja kako bi svi civili mogli da budu uklonjeni, ali je Rusija optužila kijevske trupe da su „iskoristile“ prekid u borbama za postavljanje novih odbrambenih položaja i juče je nastavila bombardovanje. Kapetan Svjatoslav Palamar, zamenik komandanta bataljona Azov koji brani fabriku, rekao je da je napad na čeličanu počeo u utorak popodne tenkovima, oklopnim vozilima, čamcima i „velikim brojem pešadije“.

Učinićemo sve što je moguće da odbijemo ovaj napad“, rekao je on u svojoj poslednjoj video poruci pre nego što je komunikacija prekinuta.

Ako Azovstal padne, to će značiti da će Rusija preuzeti kontrolu nad celim Mariupoljom, a to bi bio najveći grad koji su zauzele Putinove snage.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter