Izvor: Happy BSC
13.04.2022 u 14:55
0

PUTIN PRVI PUT JAVNO PRIZNAO PORAZ RUSIJE! Svi su bili u čudu kada je šef Kremlja ovo izjavio, a onda je žestoko napao Zapad

Ruski predsednik Vladimir Putin učestvovao je na virtuelnom sastanku o ekonomskim i razvojnim pitanjima ruskih arktičkih teritorija i severnomorskog puta.

„Sprovođenje projekata u arktičkoj zoni Ruske Federacije ne može da se odlaže zbog pritiska sankcija, naprotiv, potrebno je povećati tempo njihove realizacije“, rekao je Putin, a prenela ruska agencija TASS.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Sada, uzimajući u obzir različita spoljna ograničenja i sankcione pritiske, treba da obratimo posebnu pažnju na sve projekte i planove koji se odnose na Arktik. Nemojte ih odlagati, nemojte ih pomerati u stranu“, dodao je on.

ČOMSKI RAZOTKRIO: OVAKO SU AMERIKANCI SPREMALI UKRAJINU ZA RAT! Šokantan intervju koji otkriva istinu sukoba!

On je rekao da se zadaci Rusije na Arktiku odnose pre svega na socijalnu sferu i da „najosetljivija pitanja za građane uvek treba da budu u centru pažnje vlasti“.

„A u ekstremnim uslovima na Arktiku, govorimo o zdravlju, bezbednosti ljudi, o održavanju života čitavih gradova i mesta“, rekao je Putin.

Priznao je da zapadne sankcije stvaraju probleme Rusiji, pa se obratio Zapadu

On se posebno osvrnuo na sankcije Zapada i posledice tih sankcija, iako nije direktno komentarisao situaciju u Ukrajini.

On je naveo da je sada, „kao rezultat delovanja neprijateljskih zemalja, prekinut niz transportnih i logističkih lanaca“ i da neke strane kompanije „ne ispunjavaju svoje ugovorne obaveze ili ih ne ispunjavaju u potpunosti“.

„Naravno, u sadašnjoj situaciji to nam stvara određene poteškoće, ali imamo sve resurse i sve mogućnosti da brzo pronađemo alternativna rešenja i dugoročno ojačamo našu nezavisnost od spoljnih faktora. Izuzetno važan zadatak“, rekao je Putin.

Ali ruski predsednik se obratio Zapadu rekavši da je „odbijanje normalne saradnje zapadnih zemalja sa Rusijom podjednako nanelo štetu evropskim zemljama i Sjedinjenim Državama“.

On kaže da su sankcije Rusiji otvorile nove mogućnosti

Putin je rekao da je Rusija, iako joj zapadne sankcije nanose štetu, otvorila „nove mogućnosti za slanje energetskih resursa u zemlje gde su ti resursi zaista potrebni“.

Zatim je ponovo pogledao projekte na Arktiku.

„Rusija je otvorena za zajednički rad sa svim zainteresovanim partnerima, kako u okviru sadašnjih, tako i budućih programa i projekata na Arktiku“, rekao je šef države. „Mi ne vidimo Arktik kao polje geopolitičkih intriga, već kao teritoriju dijaloga, stabilnosti i konstruktivne saradnje“, dodao je on i istakao značaj realizacije prioritetnih investicionih projekata na Arktiku.

Ruska saradnja sa drugim zemljama Arktičkog saveta, Kanadom, Danskom, Finskom, Švedskom, Norveškom, Islandom i Sjedinjenim Državama, drastično je poremećena od početka ruske invazije na Ukrajinu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter