Izvor: Afera
23.08.2023 u 12:02
1

„PUTINE, VODI NAS DO POBEDE“: RUSKI PREDSEDNIK dočekan OVACIJAMA na SAMITU BRIKSA – obećao sledeće (VIDEO)

BRIKS doprinosi jačanju socijalno-ekonomskog razvoja naših država, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin u svom prvom obraćanju na ovogodišnjem Samitu BRIKS-a.

Ruski predsednik pozdravljen je ovacijama prisutnih, a okupljenima se obratio putem video veze

Putin je istakao da je proces dedolarizacije nepovratan i da se ubrzava, i da “petorka” BRIKS-a aktivno radi na sve češćem korišćenju drugih valuta kako bi se smanjila zavisnost od dolara.

KRVAVI MILIJARDER U MAJICI I ČIZMAMA: Dok se PUNE GROBLJA, ZELENSKI PUNI DŽEPOVE – Evo čega je vlasnik VELIKI „RATNIK“ – RAZOTKRILI GA STRANI MEDIJI (VIDEO)

Prema njegovim rečima, udeo dolara u plaćanju koje se tiče izvoza i uvoza opada, tako da je prošle godine on iznosio samo 28,7 odsto.

Govoreći o ekonomiji, ruski predsednik je napomenuo da Nova razvojna banka BRIKS-a ima sve veću ulogu, a da čitava organizacija doprinosi rastu ekonomija ne samo država članica, već i ostalih država, te da tako pomaže ozdravljenju svetske ekonomije.


On je istakao da inflacija, sankcije Rusiji i nezakonito prisvajanje tuđe imovine imaju negativan efekat na ekonomiju sveta, što je dovelo do rasta nezaposlenosti i poskupljenja, pogotovo u siromašnim zemljama. Ovakvo kršenje osnovnih normi i pravila slobodne trgovine, ne tako davno, nije se moglo ni zamisliti, objasnio je Putin.

VELIKA MISTERIJA REŠENA – SMENJEN GENERAL SUROVIKIN: Evo ko mu je ZAMENA (VIDEO)

U takvim uslovima, kako je rekao, BRIKS igra pozitivnu ulogu, jer savez donosi odluke koje se suprotstavljaju ovim tendencijama.

Kako je dalje objasnio, inflacija, koja je danas jedan od gorućih problema u svetu, delimično je izazvana neodgovornim štampanjem novca na koje se niz zemalja odlučio kako bi sanirao posledice, odnosno, troškove koji su nastali zbog pandemije korona virusa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„PUTINE, VODI NAS DO POBEDE“: RUSKI PREDSEDNIK dočekan OVACIJAMA na SAMITU BRIKSA – obećao sledeće (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter