Izvor: Tanjug
19.01.2023 u 19:45
0

Rafael Grosi zabrinut: Nuklearna nesreća u elektrani Zaporožje mogla bi se dogoditi svakog trena!

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi izjavio je da ga brine činjenica da svet nemarno gleda na značajnu opasnost koju predstavlja Zaporoška atomska elektrana u Ukrajini.

Obraćajući se novinarima u Kijevu Grosi je rekao da bi se nuklearna nesreća mogla dogoditi svakog trena i ponovio da je situacija u nuklearnoj elektrani veoma nesigurna, preneo je Rojters.

„Brinem se da ovo postaje rutina, da ljudi mogu da veruju da se do sada ništa nije desilo, pa tako i generalni direktor IAEA diže lažnu uzbunu?“, rekao je on u obraćanju novinarima tokom posete Ukrajini.

Iran i Evroazijska ekonomska unija potpisali su sporazum o slobodnoj trgovini!

Prema njegovim rečima, do nesreće može da dođe bilo kada i kako je istakao, njegova dužnost je da uradi sve što može da spreči da se to dogodi. Grosi je dao izjavu novinarima u Kijevu pre odlaska u Moskvu gde će da razgovarati sa ruskim zvaničnicima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter