Izvor: Oružje online
23.07.2023 u 17:48
0

RAKETA „ONIKS“ JE DRUGO IME RUSKE ODMAZDE: Preko 3000 KM/H, 10 METARA IZNAD VODE, NEUHVATLJIVA ZA PVO – SMRVILA ODESU i NIKOLAJEV (VIDEO)

Najnovija ruska raketna baraža na južne ukrajinske lučke gradove Odesu i Nikolajev označila je jedan od najvećih takvih napada poslednjih meseci.

Odmazda je usledila dan nakon što je Ukrajina dronovima udarila na Krimski most, a Rusija se povukla iz ugovora o crnomorskom žitu.


Poslednji udari su se razlikovali od ranijih napada, međutim, uključivanjem većeg broja krstarećih raketa Oniks iz sistema obalske odbrane Bastion-P, kaže Jurij Ignat, portparol ukrajinskog vazduhoplovstva.

Oniks projektili su dizajnirani da unište čamce i brodove i lete brzinom od 2,6 maha. To je preko 3000 km na sat, tako da je brzina velika. U letu može da se popne visoko da uštedi gorivo, a kada se približi meti, može da se spusti na 10-15 metara iznad vode da uništi cilj – rekao je portparol.

UKRAJINCI, OPAMETITE SE, SPREMAJU VAS KAO NOVO TOPOVSKO MESO: Evo kada kreće i koliko će trajati DRUGA FAZA KONTRAOFANZIVE – „NJUJORK TAJMS“ PRIZNAJE SMRT DESETINA HILJADA

Napredna tehnologija koja se koristi u projektilima Oniks omogućava im da brzo manevrišu i ostanu nevidljivi za sisteme protivvazdušne odbrane neprijatelja. Ignat je napomenuo da ih ova karakteristika čini posebno opasnim za ukrajinske oružane snage.


Rusi koriste svoje mobilne raketne sisteme obalske odbrane za napade na gradove duž obale Crnog mora.

LUKAŠENKO POKAZAO PUTINU GDE SU POLJACI RASPOREDILI VOJSKU: Evo koji je RUSKO-BELORUSKI ODGOVOR (VIDEO)

Prema njegovim rečima, teško da je moguće oboriti raketu Oniks velikom brzinom i na maloj visini sa dostupnim sistemima PVO u Ukrajini. Istovremeno, ranije je ukrajinska vojska tvrdila da je navodno već uspešno obarala rakete Oniks, što ukazuje da su se prethodne izjave pokazale kao neosnovane.

Bastion-P je kopneni obalni odbrambeni sistem koji može da ispaljuje Oniks protivbrodske krstareće rakete, koje takođe imaju sekundarne sposobnosti za kopneni napad.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter