Izvor: Tanjug
23.07.2023 u 17:28
0

POGUBIO SE KAO ZELENSKI U VILJNUSU: BLINKEN izazvao podsmeh izjavom da je KIJEV „OSLOBODIO“ POLOVINU TERITORIJE

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas da je Ukrajina ponovo vratila polovinu teritorija koju je Rusija prvobitno zauzela, kao i da su ukrajinske snage suočene sa "veoma teškim borbama" nastojeći da povrate još više teritorija koje kontrolišu ruske snage.

Već je vraćeno oko 50 odsto teritorija koje su inicijalno zauzele ruske snage. Ovo su još uvek relativno rani dani kontraofanzive. Teško je. Kontraofanziva se neće okončati za nedelju ili dve, već pre za nekoliko meseci – rekao je Blinken u intervjuu za CNN.

Ocenjuje se da bledi nada da bi Ukrajina mogla brzo da ostvari napredak i primora ruske snage na povlačenje jer su borbe protiv dobro pozicioniranih, utvrdjenih i koordinisanih ruskih snaga veoma teške.

UKRAJINCI, OPAMETITE SE, SPREMAJU VAS KAO NOVO TOPOVSKO MESO: Evo kada kreće i koliko će trajati DRUGA FAZA KONTRAOFANZIVE – „NJUJORK TAJMS“ PRIZNAJE SMRT DESETINA HILJADA

Krajem prošlog meseca predsednik Volodimir Zelenski je priznao da je napredovanje ukrajinskih snaga „sporije od željenog“, ali je i poručio da zvanični Kijev neće podleći pritisku da ubrza kontraofanzivu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter