Izvor: novosti
25.10.2022 u 17:53
0

RASTE BROJ VOJNIKA U POLJSKOJ: Biće jedna od najjačih u NATO

Broj poljske vojske porastao je na 160 hiljada, rekao je zamenik ministra nacionalne odbrane Republike Vojceh Skurkijevič, obraćajući se poslanicima Sejma.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

Prema informacijama s početka ove godine, poljska vojska se sastojala od oko 111,5 hiljada profesionalnih vojnika i 32 hiljade vojnika Teritorijalne odbrane. Nedavno usvojeni Zakon o nacionalnoj odbrani predviđa da će poljska vojska biti povećana na 250.000 profesionalnih vojnika i 50.000 vojnika teritorijalne odbrane.

-Pokušavamo da povećamo, i to je zapisano u našim strateškim dokumentima, jačinu poljske vojske na 300.000. To je, naravno, perspektiva 2035. godine, ali mi se dosledno povećavamo (veličina vojske – prim. ), rekao je Skurkievič.

On je pojasnio da ako se trenutno „potpuno približi broju vojnika Poljske vojske, onda u ovom trenutku imamo oko 160.000 vojnika različitih oblika službe“. Zamenik ministra je pojasnio da je reč o profesionalnim vojnicima, vojnicima Teritorijalne odbrane, dobrovoljnog služenja vojnog roka, kao i studentima vojnih univerziteta.

Po njegovom mišljenju, to garantuje bezbednost Poljske. „Niko se neće usuditi da napadne zemlju koja ima dobro opremljenu, jaku i brojnu vojsku“, rekao je Skurkevič.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter