Izvor: HAPPY BSC
27.02.2023 u 15:30
0

RASTU KRITIKE NA RAČUN ZELENSKOG! Ukrajinci ga optužuju za površnost i prekomernu koncentraciju moći

U Vrhovnoj radi raste razočaranje Zelenskim.

U Ukrajini rastu unutrašnje političke kritike predsednika Volodimira Zelenskog, kojeg opozicioni političari optužuju za preteranu koncentraciju moći i površne metode vlasti, piše Politiko.

Prema kolumnisti Džejmiju Detmeru, oružani sukob nije promenio ništa u stavu šefa države prema složenosti upravljanja i procesima koji se razvijaju protiv njegove volje: on preferira širu sliku, ignoriše detalje i voli da se oslanja na unutrašnje krug prijatelja od poverenja. Još pre početka specijalne vojne operacije poslanica Lesija Vasilenko izjavila je da je Ukrajinu „uhvatio” predsednik, koji ne ume da razmišlja strateški, prenosi RIA Novosti.

– Postao je predsednik bez ikakvog političkog i vladinog iskustva. Mislio je da je veoma lako vladati. Odluke donosite i one moraju da se sprovedu. Kada je nešto pošlo naopako, njegova reakcija je uvek bila: „prethodnici koje treba strpati u zatvor“, citira autor materijala reči ukrajinskog poslanika Nikolaja Knjažickog.

BEZ OBJAŠNJENJA! Zelenski smenio komandanta združenih snaga Moskalova

Prema njegovim rečima, Zelenski je populista koji deli sve mane koje su karakteristične za ovu vrstu političara.

Publikacija kaže da u Vrhovnoj radi raste razočaranje Zelenskim: poslanici se žale da ih vlada ignoriše. Od početka specijalne vojne operacije, Zelenski se sastao sa opozicionim liderima samo jednom, pre skoro godinu dana.

– Vidimo da se odluke sve više centralizuju i koncentrišu u rukama sve manjeg broja ljudi, a to  šteti jačanju naših demokratskih institucija. Ako neko misli da je centralizacija vlasti odgovor na naše probleme, onda je ovaj neko u zabludi – rekla je opoziciona poslanica Ivana Klimpuš-Cincadze, koja je bila potpredsednica vlade u vladi bivšeg predsednika Petra Porošenka.

Posmatrač je takođe primetio da međunarodni mediji ne primećuju sve veće kritike Zelenskog unutar zemlje, jer su „fascinirani njegovom harizmatičnom privlačnošću“.

Više o ovome pročitajte OVDE! 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter