Izvor: AGENCIJE
12.10.2023 u 14:32
0

RAT ŠESTI DAN: Izrael napao aerodrome u Siriji? Gaza na ivici zdravstvenog kolapsa

Sukob izraelske vojske i Hamasa ušao je u šesti dan. Broj žrtava sa obe strane premašio je 2.500, pokazuju poslednji podaci. Hamas i dalje drži otete civile kao taoce, a više od 330.000 ljudi raseljeno je u Gazi. Opširnije o današnjim događajima u Izraelu

Kompanija Iks uverava: Uklonjene stotine naloga povezanih s Hamasom

Društvena mreža Iks (X) uklonila je „stotine naloga povezanih sa Hamasom“ i uklonio hiljade postova od subote, kada se desio prvi napad u Izraelu.

IZRAEL NAPAO AERODROME U SIRIJI: Projektili onesposobili piste u Damasku i Alepu (video)

Platformi, ranije poznatoj kao Tviter, Evropska unija je ranije ove nedelje dala rok od 24 sata da se pozabavi sadržajem i dezinformacijama u vezi sa sukobom u Izraelu ili se suoči sa kaznama prema nedavno usvojenom Zakonu o digitalnim uslugama.

Izvršna direktorka Iksa Linda Jasarino odgovorila je zvaničniku EU Tjeriju Bretonu da je kompanija „preraspodelila resurse i preusmerila interne timove koji rade danonoćno na rešavanju te situacije“.

Više od 95 porodica obavešteno da je neko od nihovih talac

U izraelskim odbrambenim snagama za CNN je rečeno da je do sada više od 95 porodica obavešteno da je su članovi njihove porodice taoci.

Takođe je rečeno da je više od 5.000 raketa ispaljeno na Izrael iz Gaze od subote, a da je Izrael pogodio više od 2.600 ciljeva u Gazi.

 Izrael se priprema za opsežnu kampanju protiv Hamasa

Predsednik Izraela Isak Hercog izjavio je da se njegova zemlja priprema za opsežnu vojnu kampanju protiv Hamasa u pojasu Gaze.

„Moja zemlja je u žalosti. Ova tragedija je pogodila skoro svaki dom u Izraelu“, rekao je Hercog na brifingu za strane novinare u Jerusalimu i najavio dugu kampanju protiv Hamasa, uporedivši je sa kampanjom protiv terorističke organizacije Islamska država.

Ministar odbrane Izraela Joav Galant je na brifingu za 31 svog kolegu na sastanku NATO u Briselu govorio o zločinima Hamasa počinjenim protiv civila i prikazao im necenzurisani video snimak.

„Hamas je Islamska država Gaze, divljačka organizacija koju finansira i podržava Iran. Hamas je ID“, rekao je Galant, najavio da „ta organizacija neće postojati na granicama Izraela“ i zapretio da će izraelska vojska uništiti Hamas.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter