Izvor: Novosti.rs
12.06.2023 u 14:39
0

RAT U UKRAJINI: Volodin: Ruska vojska uspešno odbija kontraofanzivu Ukrajine; Medvedev Majdan vidi u Rusiji

RAT u Ukrajini ušao je u 474. dan.

Ruska vojska uspešno odbija kontraofanzivu Ukrajine koju podržavaju snage NATO-a, saopštio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

– Više od nedelju dana oni (vojnici i oficiri), žrtvujući sebe, uspešno odbijaju kontraofanzivu snaga krvavog kijevskog režima koje podržava NATO – napisao je Volodin.

On im je zahvalio za hrabrost i heroizam.

Putin za Dan Rusije: „Patriotizam i sudbina otadžbine su za nas svetinje“

Predsednik Rusije Vladimir Putin uveren je da su patriotizam zaveštali preci i za sadašnje generacije on predstavlja sveto nasleđe.

– Patriotizam i odgovornost za sudbinu otadžbine su nam preci zaveštali, koji su dostigli velike pobede u radu i ratu. Sada dobro shvatamo šta znači njihova čvrsta odluka da se založe za zaštitu otadžbine, da rade u cilju opšteg dobra i procvata zemlje – rekao je ruski predsednik na ceremoniji uručivanja državnih nagrada herojima rada na Dan Rusije.

Medvedev trg Majdan vidi u Rusiji

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev objavio je post na Telegram kanalu povodom Dana Rusije, gde je centralni kijevski trg nazvao budućim trgom Rusije.

„Majdan. Uskoro – trg Rusije“, napisao je on.

Mariupolj će biti obnovljen u naredne tri godine

Vlasti Marijupolja očekuju da će grad u potpunosti biti obnovljen u naredne tri godine, saopštio je gradonačelnik Oleg Margun.

– Ova godina će biti udarna… Mislim da ćemo u natredne tri godine završiti obnovu grada – rekao je on.

Po njegovim rečima, trenutno se radi na 1800 objekata – stambene i komunalne infrastrukture.

U obnovi grada učestvuje 16 regiona Rusije i 25.000 radnika, od kojih su neki stanovnici samog grada, dok su drugi došli iz drugih regiona.

Marijupolj je bio oslobođen u aprilu 2022. godine tokom specijalne vojne operacije, prenosi Sputnjik.

Zelenski: Počela je istraga MKS o uništenju brane

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je počela istraga Međunarodnog krivičnog suda (MKS) o uništenju brane kod hidroelektrane Nova Kahovka.

Prvo oslobođeno naselje od početka kontraofanzive

Ukrajinske trupe su saopštile da su ponovo zauzele selo Blagodatne u Donjeckoj oblasti, što je prvo oslobođeno naselje od pokretanja kontraofanzive.
Više od 23.000 domova u 20 naselja u Hersonskoj oblasti poplavljeno je nakon rušenja brane Nova Kahovka, saopštio je portparol regionalnih službi za vanredne situacije.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter