Izvor: Kurir.rs/Beta
07.01.2023 u 15:06
0

RAT UPRKOS OBEĆANOM PRIMIRJU NA BOŽIĆ? Moskva tvrdi da će poštovati obustavu vatre do ponoći!

Ukrajinske vlasti saopštile su danas da deo ruskih snaga ignoriše privremeno primirje koje je Moskva proglasila za pravoslavni Božić.

Ruska vojska je danas saopštila da će nastaviti da poštuje prekid vatre u Ukrajini do ponoći, uprkos artiljerijskoj vatri ukrajinskih snaga.

PUTIN ČESTITAO BOŽIĆ: „Ovaj svetli praznik koji svi vole inspiriše ljude na dobra dela i namere“

„Uprkos artiljerijskoj vatri ukrajinskih snaga na naseljena mesta i ruske položaje, ruska vojska će nastaviti da poštuje prekid vatre do ponoći (po lokalnom vremenu)“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

S druge strane, ukrajinske vlasti saopštile su danas da deo ruskih snaga ignoriše privremeno primirje koje je Moskva proglasila za pravoslavni Božić.

Guverner Luganska Sergej Hajdaj izjavio je da je Rusija nastavila sa bombardovanjem i napadima, navodeći da su ruske snage na pravoslavno Badnje veče gadjale ukrajinske položaje 14 puta, uključujući tri napada na isto naselje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Te tvrdnje nije bilo moguće potvrditi iz nezavisnih izvora, navodi AP.

Ministarstvo odbrane Rusije je juče saopštilo da su ukrajinske snage nastavile da granatiraju njene položaje, uprkos 36-časovnom primirju koje je svojoj vojsci naredio ruski predsednik Vladimir Putin, i da su samo uzvratili vatru.

Nejasno je da li je do razmene vatre došlo pre ili nakon početka privremenog primirja.

U Ukrajini je od juče na snazi 36-časovno primirje koje je ruski predsednik Vladimir Putin naložio vojsci tokom božićnih praznika.

Do sada nije bilo primirja na celoj teritoriji Ukrajine, ali je bilo lokalnih dogovora o prekidu vatre, kao i u aprilu i maju 2022. godine tokom evakuacije civila iz opkoljene fabrike u Marijupolju.

Rusija je 24. februara prošle godine počela invaziju na Ukrajinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter