Izvor: Kurir.rs
07.01.2023 u 15:27
0

BRITANSKI PREMIJER POSVEĆEN KRUCIJALNIM PITANJIMA: „Sunak se sastao sa ministrima i medicinskim radnicima kako bi rešio zdravstvenu krizu!“

Kancelarija premijera saopštila je da "okuplja najbolje umove iz medicinskog sektora i sektora zdravstvene nege kako bi pomogla u razmeni znanja i praktičnih rešenja i rešila zdravstvenu krizu".

Britanski premijer Riši Sunak održao je danas sastanak sa ministrima vlade, medicinskim radnicima i menadžerima zdravstvenih ustanova kako bi rešio zdravstvenu krizu zbog koje hiljade pacijenata čekaju preglede ispred prepunih bolnica.

RIŠI SUNAK SE OBRATIO BRITANCIMA: „Nedaće neće nestati u 2023. godini, ali će krunisanje kralja Čarlsa III će ujediniti zemlju!“

Kancelarija premijera saopštila je da „okuplja najbolje umove iz medicinskog sektora i sektora zdravstvene nege kako bi pomogla u razmeni znanja i praktičnih rešenja i rešila zdravstvenu krizu“, prenosi AP. Opoziciona Laburistička partija kritikovalala je današnji sastanak, opisala ga kao „pričaonicu“ i upozorila da nema brzih rešenja za dugotrajne probleme u Državnoj zdravstvenoj službi koja se finansira iz javnog budžeta.

Britanski zdravstveni sistem suočava se sa velikim pritiscima, uključujući sve veću potražnju za negom nakon ublažavanja ograničenja pandemije i porast slučaja oboljevanja od virusa gripa i drugih zimskih virusa nakon dve godine izolacije i nedostatku osoblja zbog promenjenih imigracionih propisa nakon Bregzita.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Hiljade bolničkih kreveta zauzimaju ljudi koji su sposobni za otpust, ali nemaju gde da odu zbog nedostatka mesta u ustanovama za dugotrajnu negu. Zvanični podaci pokazuju da je prošle nedelje samo trećina pacijenata spremnih za otpuštanje iz bolnice u Engleskoj zapravo i otpuštena. Takva situacija je prouzrokovala dugačke redove u bolnicama sa pacijentima koji ne mogu da budu primljeni.

Zdravstveni strčnjaci kažu da su gužve verovatno dovele do povećanja broja smrtnih slučajeva.

Povrh toga, kriza troškova života podstaknuta rastućim cenama hrane i energenata ostavila naterala je nedicinske sestre i ekipe hitne pomoći da pokrenu jedan od najvećih talasa štrajkova u Velikoj Britaniji poslednjih decenija. Lideri sindikata zdravstva trebalo bi da se sastanu sa vladom u ponedeljak u pokušaju da štrajkove budu prekinuti. Britanija nije jedina zemlja u Evropi koja se bori da unapredi sistem javne zdravstvene zaštite. Francuski predsednik Emanuel Makron najavio je u petak planove za reviziju zdravstvenog sistema Francuske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter