Izvor: BSC happy portal/oruzjeonline
24.07.2023 u 13:43
1

Rusija DOMINIRA ušća Dunava par stotina metara od Rumunije: Razbila 7 tenkova Leopard, 10 BVP Bredli u Zaporožju [VIDEO]

Sukob u Ukrajini stigao je do ušća Dunava. Ruska vojska je dronovima udarila na luke Reni i Ismail, koje se nalaze u neposrednoj blizini Rumunije.

Napad se dešava u kontekstu žitne krize. Prema poslednjim informacijama, Rusija bi napala dronovima i projektilima i na meti bi bilo nekoliko logističkih centara.

Ismail, najveća luka na Dunavu u Ukrajini i najveća u delti Dunava. Ismail je takođe baza ukrajinske mornarice i granične straže.

Ruski napad je na najbližoj udaljenosti od teritorije Rumunije u 17 meseci. Udaljenost na Dunavu između mesta napada i teritorije Rumunije svega nekoliko stotina metara.

Ruska vojska napala lokacije dronova u Odesi

Ruska vojska je izvela seriju udara preciznim navođenim oružjem dalekog, morskog i vazdušnog lansiranja na ukrajinske lokacije na kojima su se pripremali „teroristički akti“ protiv ruskih teritorija, saopštilo je 23. jula rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da su napadi bili usmereni na lokacije na kojima su se nalazile pomorske bespilotne letelice, kao i na područja gde su se proizvodili u blizini Odese. Strani plaćenici su bili prisutni u ciljanim objektima, navodi ministarstvo.

 

„Svi ciljevi su uništeni“, rekao je portparol ministarstva, general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Ministarstvo je takođe saopštilo da je ruska vojska odbila novi talas ukrajinskih napada u pravcima Donjecka, Krasnog Limana, Južnog Donjecka i Zaporožja.

Situacija na frontu, prema MO Rusije

U pravcu Donjecka ruska Jug grupa je odbila 14 napada kod Belogorovke, Majorska, Veselojeva, Vođanojeva, Severnoje i Kleščejevka. Grupa je takođe gađala nekoliko jedinica kijevskih snaga u blizini Vesjolojeva i Kleščejevke.

Ukrajinski gubici na ovom pravcu iznosili su dve čete vojnika, šest borbenih oklopnih vozila, 24 motorna vozila, dve vučne haubice američke proizvodnje M777 i jednu samohodnu haubicu Gvozdika, saopštilo je ministarstvo.

Pored toga, tri skladišta municije ukrajinske 22., 24. i 54. mehanizovane brigade gađana su u blizini Spornojeva, Džeržinska i Stupočki.

U međuvremenu, u pravcu Krasnog Limana, ruska grupa snaga Centar odbila je šest napada u blizini Novovodjanojea i Karmazinovke. Grupa je takođe ciljala okupljanja ljudstva i opreme kijevskih snaga u blizini Jampolovke, Ploščanke, Červone Dibrove i Nevskog.

Ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa takođe je gađana u blizini Nevskog. Štaviše, kod Serebrjanke je uništeno skladište municije 95. desantno-jurišne brigade.

Prema podacima ministarstva, Ukrajina je u ovom pravcu izgubila četu vojnika, deset borbenih oklopnih vozila, četiri kamioneta, jednu samohodnu haubicu „Akacija“, kao i dve vučne haubice D-30 i vučnu haubicu D-20.

U pravcu južnog Donjecka ruska grupa snaga Vostok je odbila ukrajinski napad blizu Novomihajlovke. Grupa je takođe ciljala okupljanja ljudstva i opreme u blizini Staromajorskog i Prijutnoja.

U pravcu Zaporožja, grupa je odbila još dva napada u blizini Rabotina i gađala ukrajinske jedinice u blizini Novodanilovke, Male Tokmačke i Čarivnoja. Grupa je takođe uništila skladište municije ukrajinske 105. artiljerijske brigade u blizini Novoivanovke.

Ukrajinski gubici na ovom pravcu iznosili su sve čete vojnika, sedam tenkova nemačke proizvodnje Leopard 2, 15 borbenih oklopnih vozila, uključujući deset „Bredlija“ američke proizvodnje, pet motornih vozila, tegljenu haubicu M777 američke proizvodnje, kao i vučne haubice Msta-B i D-20.

Ruska vojska je takođe objavila video snimke na kojima se vidi uništavanje nekoliko tenkova Leopard 2 i vozila Bredli od strane jurišnih helikoptera Ka-52, lutajuće municije Lancet, FPV samoubilačkih dronova i artiljerijske vatre.

Novi talas neuspešnih napada označio je početak osme nedelje ukrajinske kontraofanzive.

Uprkos velikim gubicima, kijevske snage do sada nisu uspele da ostvare bilo kakav značajan napredak na terenu. Snage su i dalje zaglavljene nekoliko kilometara od prve linije odbrane ruske vojske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Rusija DOMINIRA ušća Dunava par stotina metara od Rumunije: Razbila 7 tenkova Leopard, 10 BVP Bredli u Zaporožju [VIDEO]”

  1. Tepaju se zestoko, pitaj Boga gde xe rusi napraviti granicu.
    Kada je uciteljica pitala dzaka, sa kim granici Rusija, on joj je ko iz topa odgovorio, sa kime hoce.🤣

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter