Izvor: Novosti
16.09.2021 u 21:38
0

REZULTATI ISTRAŽIVANJA POKAZALI: „Sputnjik Ve“ efikasniji protiv delta soja od britanske i kineske vakcine!

Ruska vakcina „Sputnjik Ve“ efikasnija je protiv delta soja virusa korona od „Astra Zeneke“ i „Sinofarma“, pozivajući se na istraživanje Nacionalnog univerziteta Kordoba.

Naučnici su analizirali 309 uzoraka plazme osoba koje su prebolele ovaj virus i onih koje su primile dve doze „Astra Zeneke“, „Sinofarma“ i „Sputnjika Ve“.

PROČITAJTE JOŠRUSIJA: Sutra počinju trodnevni parlamentarni i regionalni izbori

– Najviši titar koji neutralizuje antitela protiv soja, poreklom iz Indije, imali su oni koji su primili dve doze „Sputnjika Ve“ i oni koji su ranije bili zaraženi virusom korona. Najslabiju zaštitu su imali oni koji su primili dve doze Sinofarma – navodi se u tekstu.

Delta soj je dva puta zarazniji od prvobitne varijante i nastavlja da mutira. Pored njega, postoje još i alfa, beta, gama.

PROČITAJTE JOŠOPASNO: Ozonska rupa ŠIRA OD ANTARKTIKA!

Kako je naglasio direktor Instituta za epidemiologiju i makrobiologiju „Gamaleja“ Aleksandra Ginzburg, zalihe antitela koji se dobijaju vakcinacijom „Sputnjika Ve“, dovoljni su da zaštite čoveka od svih poznatih sojeva virusa korona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter