Izvor: BSC Happy
08.02.2023 u 13:18
0

RIŠI SUNAK POTVRDIO: Velika Britanija će proširiti obuku za ukrajinske vojnike i isporučiće oružje većeg dometa u Kijev

Velika Britanija će proširiti obuku za ukrajinske vojnike tako što će početi da obučava pilote mlaznih aviona i isporučiće oružje većeg dometa u Kijev, rekao je danas britanski premijer Riši Sunak.

– Ponosan sam što ćemo danas proširiti tu obuku sa vojnika na marince i pilote borbenih aviona, rekao je Sunak.

Kako je saopšteno iz kabineta premijera, ukrajinski piloti će razviti veštine koje će im omogućiti da u budućnosti lete sofisticiranim borbenim avionima standarda NATO.

ZELENSKI STIGAO U VELIKU BRITANIJU! Dočekao ga premijer Riši Sunak (VIDEO)

London namerava da koordiniše napore u ovoj oblasti sa svojim saveznicima kako bi zadovoljio odbrambene potrebe Ukrajine.

Kabinet premijera je ranije napomenuo da najkraći kurs obuke pilota mlaznjaka traje 36 meseci.

– Sunak će takođe ponuditi da započne neposredan program obuke za marince. Ta obuka će biti dodatak programu obuke regruta koji se već sprovodi u Velikoj Britaniji, u kojoj je 10.000 ukrajinskih vojnika dovedeno u borbenu gotovost u poslednjih šest meseci, i što će ove godine unaprediti još 20.000 ukrajinskih vojnika, saopštili su iz kabineta premijera i dodali da će program ove godine biti dodatno proširen.

– Premijer će takođe ponuditi da Ukrajini obezbedi mogućnosti većeg dometa, navodi se u saopštenju.

Premijer je rekao da je glavni cilj ovog koraka da se „ometa sposobnost Rusije“ da gađa ukrajinske objekte, kao i da se „pomogne da se smanji pritisak na ukrajinske linije fronta“.

Tačan set oružja nije saopšten.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter