Izvor: Tanjug
14.08.2022 u 22:51
0

ROGOV: Ukrajinski nacionalisti izložili su stambeni deo grada Energodara raketnoj vatri u kojoj je poginuo jedan civil

Jedan civil je poginuo tokom ukrajinskog granatiranja Energodara, grada nadomak nuklearne elektrane Zaporožje, napisao je danas na svom Telegram kanalu Vladimir Rogov, član Glavnog saveta Vojno-civilne uprave Zaporoške oblasti.

„Ukrajinski nacionalisti izložili su stambeni deo grada Energodara raketnoj vatri u kojoj je poginuo jedan civil“, napisao je Rogov i precizirao da je jedna devojka ranjena prevežena u bolnicu, prenose RIA Novosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ranije danas su, kako navodi ruska agencija, oružane snage Ukrajine pokušale da napadnu i samu NE Zaporožje, ali su ruski sistemi PVO sprečili taj napad i nuklearna elektrana i dalje radi normalno.

KADIROV UPOZORIO ZAPAD: Današnja Rusija nije Jeljcinova teritorija! Ako neko pokuša da nam odgrize deo zemlje – ostaće bez zuba

NE Zaporožje je najveća u Evropi, a od marta ove godine je pod zaštitom ruske vojske, jer, kako se navodi u obrazloženju MIP Ruske Federacije, ova mera zaštite je neophodna da bi se sprečilo curenje nuklearnih materijala.

U saopštenju se dodaje da je od početka „ruske specijalne operacije“ ukrajinska vojska više puta pokušala da napadne NE Zaporožje.

U noći 7. avgusta, ukrajinske snage su ovorile vatru iz raketnih sistema Uragan i tada su delovi rakete pali na oko 400 metara od operativnog pogona nuklearke, navode iz ruskog ministarstva.

Vladimir Rogov, predstavnik regionalne administracije, nije isključio mogućnost da bi NE mogla biti i ugašena, jer je, kako je naveo, zbog granatiranja ukrajinskih trupa njena proizvodnja pala na minimum.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter