Izvor: BC HAPPY
28.02.2023 u 20:40
0

Rusi i Kinezi razgovarali o globalnoj bezbednosnoj inicijativi i pokretanju međunarodne istrage sabotaže gasovoda Severni tok!

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Veršinjin i kineski izaslanik u Rusiji Džang Hanhui razgovarali su u utorak o kineskoj globalnoj bezbednosnoj inicijativi i pokretanju međunarodne istrage sabotaže gasovoda Severni tok.

„Tokom razgovora, strane su imale sadržajan pregled različitih aspekata saradnje naših zemalja u okviru UN sa akcentom na važnosti održavanja saradnje po ključnim pitanjima dnevnog reda UN, uključujući reformu Saveta bezbednosti, odosno, strane su detaljno razgovarale o inicijativi Pekinga o globalnoj bezbednosti, koja je dobila pozitivnu ocenu ruske strane, kao i o pitanju što hitnijeg pokretanja međunarodne istrage o detonaciji gasovoda Severnog toka 26. septembra 2022. godine“, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Vojna bespilotna letelica pokušala da napadne gasno postrojenje u blizini Moskve: Sumnja se da je proizvedena u Ukrajini!

Kako je saopšteno „ovaj razgovor je potvrdio visok nivo koordinacije u delovanju Rusije i Kine na multilateralnim platformama, kao i obično zasnovan na čvrstim bilateralnim odnosima sveobuhvatnog partnerstva i strateške saradnje“.

„Nord Stream AG“ je 27. septembra prošle godine prijavio „štetu bez presedana“ koja se dogodila na tri linije gasovoda Severni tok i Severni tok 2. Švedski seizmolozi su registrovali dve eksplozije koje su se dogodile 26. septembra u blizini trase gasovoda, a rusko tužilaštvo pokrenulo je krivični postupak zbog optužbi za međunarodni terorizam.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter