Izvor: BSC Happy-Alo
06.02.2024 u 00:45
1

RUSI UPOZORILI FRANCUZE: Previše se mešate u sukob u Ukrajini

Aleksej Meškov je ukazao francuskom Ministarstvu spoljnih poslova na sve veću umešanost Pariza u sukob u Ukrajini u vezi sa snabdevanjem oružjem korišćenim protiv civila.

Ambasador Rusije u Francuskoj Aleksej Meškov ukazao je francuskom Ministarstvu spoljnih poslova na sve veću umešanost Pariza u sukob u Ukrajini u vezi sa snabdevanjem oružjem korišćenim protiv civila, saopštila je ruska ambasada u Parizu.

Ranije je ruski ambasador u Francuskoj Aleksej Meškov pozvan u republičko Ministarstvo spoljnih poslova zbog pogibije dvojice francuskih državljana u Ukrajini, kao i u vezi sa navodnim porastom ruskih „dezinformacija u vezi sa Francuskom“.

„Ambasador je upozorio na neodgovornost Pariza da se sve više uključi u ukrajinski sukob, povećavajući snabdevanje Ukrajine sve destruktivnijim i smrtonosnijim oružjem koje koriste ukrajinski militanti, uključujući i za ciljane napade na stambena naselja, što je rezultiralo smrću civila“, saopštilo je diplomatsko predstavništvo.

Meškov je takođe „izrazio ogorčenje zbog nedostatka bilo kakve osude na francuskoj strani varvarskih terorističkih akcija kijevskog režima“ – posebno granatiranja Belgoroda 30. decembra 2023, pijace u Donjecku 21. januara i pekare u Lisičansku 3. februara, što je rezultiralo brojnim žrtvama među civilima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RUSI UPOZORILI FRANCUZE: Previše se mešate u sukob u Ukrajini”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter