Izvor: BSC HAPPY
31.01.2023 u 20:38
0

RUSI ZATAJILI U BAHMUTU? „Nisu uspeli da nam preseku dotok svega neophodnog“ – MOSKVA TVRDI SUPROTNO!

Rusija je u utorak potvrdila da je zauzela selo severno od Bahmuta, grada, čije osvajanje se smatra velikim ratnim uspehom.  

Rusija je u utorak potvrdila da je zauzela selo Blagodatna severno od Bahmuta, grada, čije zauzimanje se smatra velikim ratnim uspehom.

Iz Kijeva nije bilo trenutnog odgovora na tvrdnje Moskve o ruskom zauzimanju sela Blagodatna, to je usledilo tek tri dana nakon što je šef ruske grupe Vagner rekao da su ruske snage zauzele selo u napadu za koji je Kijev rekao da ga je odbio.

„Zelenski ima ključ da promeni dinamiku stvari na Zapadnom Balkanu“: Poruka bivšeg zamenika šefa misije OEBS Edvarda Džozefa

Blagodatna, koje se nalazi na jednom od glavnih puteva za Bahmut, oko 5 km (3 milje) severno, zarobljeno je uz pomoć vazdušne podrške, saopštilo je moskovsko ministarstvo odbrane.

Ruske snage su jasno stavile do znanja, iako postepeno, napredovanje u toj oblasti poslednjih nedelja je vidno,  posebno zauzevši grad koji se bavi rudarenjem soli Soledar.

Portparol ukrajinske vojske Sergej Čerevati rekao je u televizijskim komentarima da je ukrajinska vojska u Bahmutu dobila „sve što je potrebno“, nakon što je odbila pokušaje Rusije da preuzme kontrolu nad važnom linijom snabdevanja.

-Ruske trupe nisu mogle da preseku put preko kojeg se snabdeva ukrajinska vojska, koja dobija sve što joj je neophodno- rekao je portparol vojske Ukrajine Serhij Čerevati

Odvojeno, velike ruske snage su ove nedelje pokrenule napad na bastion Vuhledar koji drže Ukrajinci, južnije duž istog istočnog fronta. Ruski zvaničnici tvrde da su tamo obezbedili uporište, dok Kijev kaže da je do sada u velikoj meri odbio taj napad.

Predstavnik Gasproma otkriva: Tranzit gasa kroz Ukrajinu opao za 44 odsto od početka januara!

Britansko ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruske snage u novom napadu na Vuhledar bile najmanje veličine brigade, jedinice koja se obično sastoji od nekoliko hiljada vojnika.

Rusi su napredovali  prema Vuhledaru i tamo su mogli da ostvare više lokalizovanih dobitaka, navodi ministarstvo u neobično detaljnom dnevnom ažuriranju obaveštajnih podataka.

U njemu se navodi da je malo verovatno da će napad na Vuhledar dovesti do značajnog proboja, ali da bi to moglo da bude namera Rusa kako bi se ukrajinske snage odvratile od odbrane Bahmuta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter