Izvor: SPUTNJIK
30.09.2023 u 12:07
0

RUSIJA DANAS SLAVI: Putin čestitao građanima Dan ujedinjenja sa DNR, LNR, Zaporoškom i Hersonskom oblašću

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je građanima Dan ujedinjenja DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti sa Rusijom. On je istakao da je to bio sudbonosan događaj jer su milioni građana tih regiona doneli odluku da budu sa svojom domovinom.

Pre godinu dana, 30. septembra, odigrao se presudan, zaista istorijski i sudbonosan događaj – potpisani su sporazumi o prijemu u sastav Rusije četiri nova subjekta Federacije. Milioni građana Donbasa, Zaporoške i Hersonske oblasti načinili su svoj izbor, da budu sa svojom domovinom – navodi se u Putinovom video-obraćanju.

DA LI JE KRAJ RATA NA VIDIKU? Putin objavio planove za 2024. godinu

Prema rečima ruskog predsednika, oni koji su došli na vlast u Kijevu posle državnog prevrata 2014. godine, pokušali su da zaplaše građane tih regiona, da im oduzmu pravo da sami odlučuju o svojoj budućnosti, sudbini, da im oduzmu kulturu, tradiciju, maternji jezik.

Ali, niko i ništa nije u stanju da slomi volju miliona ljudi, njihovu veru u istinu i istorijsku pravdu – poručio je Putin, ukazujući na hrabrost i nepokolebljivost građana novih teritorija Rusije.

Kako je rekao, tu svesnu, dugo očekivanu, istinski narodnu odluku za koju se mnogo stradalo ljudi su doneli zajedno na referendumu koji je bio potpuno u skladu sa međunarodnim normama.
Prema Putinovim rečima, predstoji puno rada u budućnosti, realizacija sveobuhvatnog programa preporoda i socijalno-ekonomskog razvoja tih regiona.
„Ostvarićemo postavljeno ciljeve“, zaključio je ruski predsednik.
Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je juče Zakon kojim je predviđeno da se Dan ujedinjenja novih regiona sa Rusijom obeležava 30. septembra.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter