Izvor: kurir/rt
21.09.2023 u 18:47
1

„RUSIJA JE POBEDILA ALI BELA KUĆA NASTAVLJA DA LAŽE“! Obaveštajni izvor Sejmora Herša – preti POBUNA u ukrajinskoj vojsci!

Rusija je pobedila u sukobu u Ukrajini ali Bela kuća i zapadni mediji glavnog toka nastavljaju da lažu o tome, rekao je čuvenom novinaru Sejmoru Heršu anonimni izvor američke obaveštajne zajednice.

BIN SALMAN KAŽE UBISTVO KAŠOGIJA GREŠKA: CIA tvrdi on je lično naredio ubistv

Postoje značajni elementi u američkoj obaveštajnoj zajednici, koji se oslanjaju na izveštaje sa terena i tehničke obaveštajne podatke, i koji veruju da je demoralizovana ukrajinska vojska odustala od mogućnosti da savlada teško minirane troslojne ruske odbrambene linije, piše Herš na svom „Sabstek“ blogu.

„Rat je gotov. Rusija je pobedila. Nema više ukrajinske ofanzive, ali Bela kuća i američki mediji moraju da podrže laž“, citira Herš na „Sabsteku“ svog anonimnog sagovornika.

Njegov sagovornik ističe da su glavni elementi ukrajinske vojske, nakon „užasnih“ gubitaka tehnike i ljudstva, kao i neznatnog napretka, praktično otkazali ofanzivu bez oglašavanja o tome.

Kako ističe, i dalje nema govora o prekidu vatre zato što ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski insistira na produžavanju sukoba.

„Rat se nastavlja jer Zelenski insistira na tome. Nema razgovora o primirju u njegovom štabu ili u Beloj kući jer oni nisu zainteresovani za pregovore koji bi okončali masakr“, piše Herš, pozivajući se na obaveštajni izvor.

Ukrajinski vojnici više ne žele da ginu

Heršov izvor dodaje da su sve izjave Kijeva o uspesima u kontraofanzivi laž, te da su ukrajinske trupe osvojile samo raštrkane deliće teritorije, a tempo njihovog napredovanja meri se u metrima po nedelji.

Čuveni novinar ističe da je stav njegovog sagovornika da bi u ukrajinskoj vojsci moglo doći do pobune ukoliko joj bude naređeno da nastavi ofanzivu.

„Istina je da ako bi ukrajinskoj vojsci bilo naređeno da nastavi ofanzivu, vojska bi se pobunila. Vojnici više ne žele da ginu, ali to ne odgovara gluposti koju je napisala Bela kuća“, upozorava Heršov sagovornik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„RUSIJA JE POBEDILA ALI BELA KUĆA NASTAVLJA DA LAŽE“! Obaveštajni izvor Sejmora Herša – preti POBUNA u ukrajinskoj vojsci!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter