Izvor: Tanjug
19.02.2023 u 16:04
1

„Rusija mora da odgovara za zločine ako želi dobre odnose sa Zapadom“: Poruka estonske premijerke Kaje Kalas

Estonska premijerka Kaja Kalas izjavila je danas da ako Rusija namerava da ima bilo kakve šanse za razvoj normalnih odnosa sa Zapadom, mora nakon rata u Ukrajini da bude izvedena ''pred lice pravde'' za ratne zločine, kao i za odluku da izvrši invaziju na suseda.

Ona je navela da se sukob u Ukrajini ne može završiti mirovnim sporazumom koji cepa tu zemlju i ne poziva Moskvu na odgovornost.

-Mislim da ne može postojati uobičajen odnos sa državom parijom, koja nije odustala od imperijalističkih ciljeva. Ako ne naučimo ovu lekciju i ne procesuiramo zločince, ratni zločini će se nastaviti -rekla je Kalas novinarima na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu, prenosi AP.

„DOSTA TE HISTERIJE: “ Kina poručuje Americi: „Na nebu ima mnogo balona!“

Estonska premijerka je navela da iako su nacistički zločini procesuirani na suđenjima u Nirnbergu, nakon hladnog rata nije uspostavljen nijedan tribunal za krivično gonjenje Sovjetskog saveza zbog masovnih deportacija Estonaca, Letonaca i Litvanaca tokom pedeset godina trajanja SSSR.

-Pre nego što budemo razgovarali sa Rusijom, ona mora da snosi odgovornost. Cena agresije mora biti velika, kako bi svi drugi agresori ili potencijlani diktatori u svetu razumeli da se to ne isplati -rekla je Kalas.

ŠTA SE DESILO SA „VAGNEROVCIMA“? Šef milicije Luganska sluti da su POBIJENI!

Ona je odbacila spekulacije da bi mogla biti jedna od potencijalnih kandidatkinja da zameni Jensa Stoltenberga na mestu generalnog sekretara NATO-a kad on bude napustio tu funkciju na jesen i istakla da baltičke zemlje nisu dobile nikakvu lidersku poziciju u Alijansi od pridruživanja 2005. godine.

-Neki kažu da se visoka funkcija ne može dati nekome iz baltičke zemlje jer bi to isprovociralo Rusiju. Mislim da naši odnosi sa njima ne mogu biti gori nego što su sada kada su napali Ukrajinu. A druga je stvar da vi zapravo kažete da dajemo ovlašćenje Vladimiru Putinu da odlučujue ko ne može biti, na primer, generalni sekretar NATO-a -rekla je Kalas.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„Rusija mora da odgovara za zločine ako želi dobre odnose sa Zapadom“: Poruka estonske premijerke Kaje Kalas”

  1. POLITIČARA SVETSKOG FORMATA. PA GDE SI BILA DO SADA.??
    U POLITIKU SE RAZUMEŠ KO MARICA U KRIV KUPUS.
    BAVI SE NEČIM DRUGIM, CVEĆARSTVOM, NPR. TU NE TREBA MNOGO PAMETI.
    POLITIKU OSTAVIO UMNIM LJUDIMA

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter