Izvor: Sputnjik
08.12.2022 u 09:53
0

RUSIJA NE PRETI NUKLEARNIM ORUŽJEM! Šolc: „Spreman sam na pregovore sa Moskvom o kontroli naoružanja u Evropi“

Rusija ne preti svetu nuklearnim oružjem, rekao je nemački kancelar Olaf Šolc.

SPREČEN PUČ NEONACISTA U NEMAČKOJ: Hteli sa vlasti da skinu Šolca i Štajnmajera!

Prema njegovom mišljenju, opasnost od nuklearne eskalacije se smanjila, čemu je doprineo dijalog sa Kinom i državama G20.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Rusija ne preti primenom nuklearnog oružja… – rekao je Šolc u intervjuu za radio „Dojčlandfunk“ i dodao da je spreman na pregovore sa Rusijom o kontroli naoružanja u Evropi.

– Taj predlog je postojao i pre ukrajinske krize. Po tom pitanju ništa se nije promenilo – rekao je on.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je juče da Rusija gleda na nuklearno oružje kao na sredstvo zaštite.

– Naša strategija za primenu sredstava za zaštitu, a na oružje za masovno uništenje, nuklearno oružje gledamo kao na zaštitu – ona je sva koncentrisana oko takozvanog uzvratnog udara. Dakle, kada se izvede napad na nas, mi uzvraćamo – objasnio je ruski lider.

Istovremeno je ukazao da su ruske nuklearne snage naprednije nego u bilo kojoj drugoj zemlji sveta, ali je dodao da Moskva neće „mahati“ nuklearnim oružjem.

– Nismo poludeli, svesni smo šta je nuklearno oružje. Mi imamo to oružje i ono je naprednije i savremenije nego u bilo kojoj drugoj nuklearnoj zemlji. Danas je to očigledno. Ne planiramo da mašemo tim oružjem kao mačem po celom svetu, ali polazimo od toga da ono postoji – istakao je Putin.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter