Izvor: Alo.rs
11.05.2023 u 19:57
1

RUSIJA PREKIDA BITNU SARADNJU SA NATO DRŽAVOM: Raskinut sporazum potpisan pre 30 godina

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da se raskida sporazum između Vlada Rusije i Poljske o saradnji u oblasti nauke i tehnike.

„Trećeg maja 2023. godine raskinut je sporazum između Vlade Rusije i Vlade Poljske o saradnji u oblasti nauke i tehnike koji je potpisan u Varšavi 25. avgusta 1993. godine“, navodi se u zvaničnom saopštenju ruskog spoljnopolitičkog resora.

SUDIJE MEĐUNARODNOG KRIVIČNOG SUDA USKORO NA RUSKOJ POTERNICI: Kremlj uzvraća Hagu zbog naloga za hapšenje Putina

Sporazum je predviđao da će, u cilju integracije obe države u svetsku naučnu i tehničku zajednicu i postizanja naučno-tehničkog napretka na toj osnovi, strane doprinositi uspostavljanju direktnih naučno-tehničkih veza i sklapanju sporazuma između ruskih i poljskih naučno-istraživačkih instituta, visokoškolskih ustanova, naučno-industrijskih udruženja, preduzeća i kompanija.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RUSIJA PREKIDA BITNU SARADNJU SA NATO DRŽAVOM: Raskinut sporazum potpisan pre 30 godina”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter