Izvor: Sputnjik
06.01.2023 u 13:09
0

AMBASADA RUSIJE OSUDILA ODLUKA BERLINA: Slanje teškog naoružanja Ukrajini je još jedan korak ka eskalaciji sukoba

Postaje sve očiglednije da Nemačka i zemlje tzv. kolektivnog Zapada nisu zainteresovane za mirno rešenje konflikta.

Ambasada Rusije u Nemačkoj osudila je odluku Berlina da pošalje Kijevu oklopna vozila „marder“ i sisteme „patriot“ ističući da je to samo još jedan korak ka eskalaciji sukoba.

– Odlučno osuđujemo tu odluku i na nju gledamo kao na još jedan korak ka eskalaciji sukoba u Ukrajini. Posebno cinično izgleda to što je odluka doneta uoči pravoslavnog Božića i imajući u vidu da je predsednik Rusije s tim u vezi naložio da se uvede režim prekida vatre – navodi se u saopštenju ambasade.

KIJEV ODBIO PRIMIRJE: Prekid vatre stupio na snagu, a ukrajinska vojska gađala Donjeck

Brzina kojom je usaglašen taj konfrontacioni korak ne ostavlja sumnju da je Berlin doneo odluku pod ozbiljnim pritiskom Vašingtona, delujući u skladu sa destruktivnom logikom transatlantske solidarnosti, ističu u ruskoj ambasadi.

– Odluka Berlina o slanju teškog naoružanja Kijevu će se izuzetno negativno odraziti na rusko-nemačke odnose – navodi se u saopštenju i napominje da se teško naoružanje ne primenjuje samo protiv ruskih vojnika nego i civila u Donbasu a to je moralna granica koju nemačke vlasti ne bi trebalo da prelaze imajući u vidu istorijsku odgovornost Nemačke pred ruskim narodom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Postaje sve očiglednije, konstatuju u ambasadi, da Nemačka i zemlje tzv. kolektivnog Zapada nisu zainteresovane za mirno rešenje konflikta.

– Ukrajina je praktično pretvorena u borbeni poligon a ukrajinski narod u instrument za postizanje geopolitičkih interesa Zapada, što za posledicu ima prolongiranje sukoba i besmislene žrtve i materijalnu štetu – zaključuje se u saopštenju.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter