Izvor: Sputnjik
06.01.2023 u 11:46
0

KIJEV ODBIO PRIMIRJE: Prekid vatre stupio na snagu, a ukrajinska vojska gađala Donjeck

Na Donjeck je ispaljeno šest projektila, kalibra 155 milimetara koji inače koristi NATO.

Prekid vatre na liniji razdvajanja u Ukrajini stupio je na snagu u podne po ruskom vremenu, a baš u to vreme ukrajinska vojska gađala je Donjeck.

Kako je na Telegramu objavio Zajednički centar za kontrolu i koordinaciju pitanja koja se tiču ratnih zločina u Ukrajini, na Donjeck je ispaljeno šest projektila kalibra 155 milimetara.

Taj kalibar, inače, koriste, snage NATO.

PUTINOVO NAREĐENJE STUPILO NA SNAGU: Prekid vatre na celom frontu u Ukrajini

Petnaest munuta ranije na grad je ispaljeno još pet projektila.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin naložio je juče ministru odbrane Sergeju Šojguu da uvede režim prekida vatre na liniji razdvajanja u Ukrajini od podne 6. januara do ponoći 7. januara.

– Uzimajući u obzir obraćanje njegove svetosti patrijarha Kirila, poručujem ministru odbrane Ruske Federacije da uvede režim prekida vatre na celoj liniji razdvajanja u Ukrajini od 12.00 6. januara do 24.00 7. januara – stoji u saopštenju Kremlja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kijev je, međutim, odbio primirje.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da „sada Rusija želi da iskoristi Božić kao paravan da bar na kratko zaustavi ofanzivu naših momaka u Donbasu i dopremi opremu, municiju i regrute“.

– Svi u svetu znaju da Kremlj koristi predah u ratu da nastavi rat sa novom snagom – rekao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter