Izvor: KURIR
05.04.2024 u 14:28
1

RUSIJA ZA HARKOV IMA NEŠTO BAŠ GLASNO! ŠLAG NA TORTU UKRAJINE SVE SA VATROMETOM NA VRHU: Kalibre koji pogađaju ciljeve na udaljenosti od 2000 km

Eksperti već dugo govore da Rusija treba da se fokusira na neprijateljska logistička i transportna čvorišta, što treba da oteža, ako ne i potpuno poremeti transfer zapadnog naoružanja.

Sada su se već pojavile informacije da je dato naređenje, da li se NATO logistika u Ukrajini bliži kraju? – pita se ruska TV Cargrad.

Rusija je u stanju da pretvori neprijateljska logistička i transportna čvorišta u prašinu, značajno komplikujući, pa čak i ometajući transfer zapadnog naoružanja i opreme, kažu stručnjaci.

– Imamo Kalibre koji pogađaju ciljeve na udaljenosti od 2000 km. Postoje kompleksi Iskander sa radijusom oštećenja do 500 km. Postoje Cirkoni koji lete 1000 km. Elementarno je – pogoditi ih u Čopu (grad u Zakarpatskoj oblasti, važno transportno čvorište na granici sa Mađarskom i Slovačkom – prim. aut.) ili na stanicama u blizini granica Rumunije ili Poljske. To nije problem. Ali mora postojati politička odluka – kaže vojni ekspert, rezervni pukovnik Viktor Litovkin u razgovoru sa dopisnikom Cargrada.

A sada je, izgleda, proces počeo. Tako, u pravcu Harkova, poslednjih meseci Ukrajinci nisu dobili skoro nikakve nove vrste naoružanja od NATO-a.

NATO OTVORENO OKREĆE LEĐA KIJEVU: Poziv neće uslediti, odbačeni kao siroče

 

– Činjenica da su naši počeli da pogađaju logistiku neprijatelja ne može a da ne raduje. Neophodno je povećati pritisak u ovom pravcu. Posebno u zapadnom delu zemlje, kao i u drugim regionima koji se graniče sa zemljama NATO-a. Na primer, u Odeskoj oblasti, gde američki tenkovi Abrams stižu iz Rumunije – smatra stručnjak.

Prema njegovim rečima, „cirkoni“, „iskanderi“, „bodeži“ su svi veoma dobri, ali ako je moguće suzbiti PVO u određenim oblastima, onda se mogu koristiti teške klizne bombe na prihvatljivoj udaljenosti.

On je napomenuo da su ruski inženjeri već unapredili svoj domet, što već demonstriraju u Harkovskoj oblasti. Radovi u ovom pravcu će se verovatno nastaviti.

– Vredi napomenuti da su vazdušne bombe i moćne i jeftine. Što više njih padne na logističku i energetsku infrastrukturu naše nebraće, to bolje. I izgleda da će biti glasno. Međutim, postoje birokratski problemi na frontu da se na udare na neophodne ciljeve, uključujući infrastrukturne objekte, čeka nekoliko meseci, pa čak i više, što brže reaguje na zahteve, to ćemo brže pobediti stručni – kaže Litovikin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RUSIJA ZA HARKOV IMA NEŠTO BAŠ GLASNO! ŠLAG NA TORTU UKRAJINE SVE SA VATROMETOM NA VRHU: Kalibre koji pogađaju ciljeve na udaljenosti od 2000 km”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter