Izvor: RT
20.07.2023 u 11:14
1

RUSKA VOJSKA KAO UDAV: ISCRPLJIVANJE PROTIVNIKA dovodi ga do LUDILA – KOMANDANT „MOZDOK“ IZNOSI tajne RUSKE TAKTIKE

Novinar ruske redakcije RT razgovarao je sa komandantom čiji je nadimak "Mozdok"

Reporter ruske redakcije RT Vlad Andricas razgovarao je sa komandantom čete s pozivnim nadimkom „Mozdok“, čija jedinica dejstvuje na Marjinskom pravcu, o borbi viđenoj očima operatera dronova Oružanih snaga Ruske Federacije.

Tako se na video-snimku nastalom pre nekoliko dana vidi kako dva vojnika Oružanih snaga Ukrajine beže u kuću, ali ne uspevaju da se sakriju od ruskog drona, nakon čega teško naoružanje uništava kuću. Komandir je objasnio da se preko oružja koje koristi video put kojim su se vojnici kretali, da ga usmerava i pokušava da uhvati njihovo kretanje.

NOVA RUSKA ZVER PUŠTENA IZ KAVEZA: TENK T-14 ARMATA PRVI PUT NA FRONTU – ABRAMSE I LEOPARDE šalje u STARO GVOŽĐE (VIDEO)

 – Smatram da je najefikasniji metod vršenje pritiska na protivnika njegovo iscrpljivanje. Ponašanje protivnika zavisi od toga gde se nalazi. Kada je u podrumu, on se ponaša na jedan način, takođe vršimo pritisak na njega, ali kada se kreće ponaša se potpuno drugačije. I zbog toga se trudimo da registrujemo sva kretanja – ispričao je „Mozdok“.

Zahvaljujući dronovima, ruska vojska na ovim prostorima već zna lokaciju neprijateljske artiljerije i uspešno je uništava.

Komandir je objasnio i da se vojnici u njegovoj četi ne smenjuju uvek noću, ponekad to rade i danju, kao i da se trude da to rade u različito vreme kako ih ne bi uhvatili.

UZ BOŽJU POMOĆ BIĆE NEUNIŠTIVI: SVEŠTENIK BLAGOSILJA RUSKE TENKOVE pre polaska na FRONT (VIDEO)

 – Menjamo puteve, mesta na koja se iskrcavamo, tačke prilaza. Oni takođe nas vide. Neke tačke pokušavamo da malo brže prođemo – rekao je komandir.

Ispričao je i kako se našalio sa jednim vojnikom iz njegove jedinice da je malo pucao, što je ovoga podstaklo na akciju.

– On je pokazao cilj, označio ga, ja čak nisam ni očekivao da će prvi put nešto da bude. Čak nisam počeo ni da snimam. Na kraju, posle gađanja, nisam ni očekivao da će da pogodi, a on je iz prvog puta pogodio pravu u metu. A onda i drugi put – ispričao je „Mozdok“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RUSKA VOJSKA KAO UDAV: ISCRPLJIVANJE PROTIVNIKA dovodi ga do LUDILA – KOMANDANT „MOZDOK“ IZNOSI tajne RUSKE TAKTIKE”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter