Izvor: Sputnjik
27.02.2023 u 08:45
0

RUSKE SNAGE U CENTRU BAHMUTA: Vode se žestoke borbe, putevi pod ruskom kontrolom

U toku je 369. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini. Nastavljaju se žestoke borbe za Bahmut, evakuacija ukrajinskih jedinica koje su ostale u gradu nemoguća. Bela kuća saopštila da neće uskoro isporučivati lovce Kijevu.

Ruske snage praktično u centru Bahmuta

Odredi grupe „Vagner“ bore se praktično već u centru Bahmuta, svi putevi ka gradu su pod vatrenom kontrolom rusih snaga, izjavi je savetnik v. d. lidera Donjecke Narodne Republike Igor Kimakovski.

On je precizirao da je za sada prerano govoriti o operativnom opkoljavanju grada, ali da su svi putevi pod kontrolom ruskih snaga.

-Svi putevi su praktično pod našom vatrenom kontrolom, ali za sada još jednim putem – od Časovog Jara ka Bahmutu – oni mogu da prebacuju svoje snage i sredstva. Ukrajinska vojska asfaltira poljske puteve kako bi mogla da dostavlja sebi tehniku, neće da napusti grad, iako ima veoma velike gubitke- rekao je Kimakovski.

BEZ OBJAŠNJENJA! Zelenski smenio komandanta združenih snaga Moskalova

Budimpešta: Sankcije Rusiji i isporuke oružja Kijevu neće zaustaviti sukob

Dalje uvođenje sankcija Rusiji i isporučivanje oružja Kijevu neće zaustaviti sukob u Ukrajini, izjavio je ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto u intervjuu za Sputnjik.
-Glavna obaveza međunarodne zajednice sada jeste da se spasu životi ljudi, zbog toga što ne želimo da ljudi umiru. Kako to možete učiniti? Sankcijama? Ne. Isporukama oružja? Ne. Samo mirom -rekao je Sijarto i dodao da Budimpešta apeluje da se pod hitno uspostavi prekid vatre.

Rogov: Kijev sprema ofanzivu tokom koje će pretrpeti odlučujući poraz
Ofanziva ukrajinskih snaga u južnom pravcu mogla bi da dovede do glavne bitke tokom specijalne operacije u kojoj bi Kijev pretrpeo odlučujući poraz, smatra član Glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

-Zapad forsira upravo takvu odluku kako bi sproveo ovaj scenario. Ali iznošenje planova ne znači njihovo sprovođenje. Ovi planovi dobro su poznati našoj strani i naša vojska je spremna da brani granice Rusije od predstojeće agresije- rekao je Rogov za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, ofanziva ukrajinskih snaga na jugu mogla bi za njih biti fatalna.

-Ukoliko režim Zelenskog krene, žrtvovaće veliki broj svojih boraca i ovi gubici će za njega postati nenadoknadivi, što će omogućiti da se ovom režimu slomi kičma. I tada bi glavna, odlučujuća bitka specijalne operacije mogla da se povede upravo u Zaporožju- naglasio je Rogov.

Ranije je zamenik načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Vadim Skibici u intervjuu za nemačku medijsku grupu „Funke“ rekao da će ukrajinske trupe na proleće biti spremne za kontraofanzivu, čiji je cilj, između ostalog, i težnja da se „zabije klin u ruski front na jugu – između Krima i kopnenog dela Rusije“ i preuzme kontrola nad svim bivšim regionima Ukrajine, uključujući i Krim.

MOĆNO ORUŽJE ZAPADA JE POČELO DA UNIŠTAVA RUSIJU? Moskva povukla ključne poteze, desio se stravičan obrt

Vazdušna opasnost u celoj Ukrajini
Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je na teritoriji cele Ukrajine, sledi iz onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalne transfromacije.
Česta putovanja mini-autobusa sa stranim plaćenicima zabeležena su u pravcu od Kupjanska u Harkovskoj oblasti do Svatova i nazad, saopštio je potpukovnik Luganske Nardne Republike Andrej Maročko.

-Iz Kupjanska u pravcu Svatova, kao i u suprotnom pravcu, primećeni su mini-autobusi sa stranim plaćenicima. Svojevrsna rotacija povezana je s tim što stranci odbijaju da žive u rovovima, traže normalne uslove za život, mogućnost da odlaze u supermarkete i da koriste usluge žena niske socijanlne odgovornosti- rekao je Maročko.

BONUS VIDEO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter