Izvor: Sputnik Srbija
02.09.2022 u 19:08
0

Ruski „Gasprom“ u potpunosti obustavio isporuku gasa preko „Severnog toka“ zbog neispravnosti turbine

Ruski „Gasprom“ saopštio je da je u potpunosti obustavljena isporuka gasa preko „Severnog toka“ zbog neispravnosti turbine.

Kako se navodi, obustava isporuke gasa će trajati sve dok se kvar na turbini ne otkloni.

„Gasprom“ je saopštio i da je poslao kompaniji „Simens“ obaveštenje o neispravnosti na turbini i o potrebi otklanjanja kvara.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prethodno je saopšteno da je isporuka gasa ovim gasovodom obustavljena zbog planskih radova na agregatu za pumpanje gasa u kompresorskoj stanici „Portova“.

Francuska radi na ponovnom pokretanju nuklearnih reaktora

„Severni tok“ od sredine juna radi uz ograničenja, a od kraja jula isporučuje svega 20 odsto od predviđenih 170 miliona kubnih metara gasa dnevno. Ruska strana naglašava da je smanjenje obima isporuka izazvano isključivo sankcijama koje su dovele do problema u servisiranju i remontu gasnih agregata „Simensa“.

Do sada je rad gasovoda omogućavala samo jedna turbina.

Isporuke gasa iz Rusije tranzitom preko Ukrajine su ostale nepromenjene posle obustave rad „Severnog toka“.

Bez obzira na ograničenja u isporukama gasa od „Gasproma“, Evropa je uspela da popuni svoja podzemna skladišta do 80,17 odsto kapaciteta, sledi iz podataka Asocijacije operatera gasne infrastrukture Evrope.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter