Izvor: Kurir.rs
29.01.2024 u 22:30
0

RUSKI MINISTAR POSETIO HRAM SVETOG SAVE: Društvo mu je pravila i jedna ministarka

Ruski ministar zdravlja Mihail Muraško obišao je danas, u pratnji ministarke zdravlja Srbije Danice Grujičić, Hram Svetog Save na Vračaru.

RUSIJA JE HTELA DA PREGOVARA, A NIJE IMALA S KIM: Putin našao sagovornika – ULTIMATUM java ili san?

Muraško se prethodno sastao sa premijerom Srbije Anom Brnabić koja mu je prenela zahvalnost na kontinuiranoj podršci Moskve očuvanju teriorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Podsetimo, delagacija Ministarstva zdravlja boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji. Danas je potpisan memorandum o saradnji između ministarstava zdravlja Srbije i Rusije, a resorna ministarka Danica Grujičić ocenila je da će on učvrstiti saradnju dva zdravstvena sistema i otvoriti prostor za nove vidove saradnje.

Grujičić je navela da Memorandum obuhvata različite pravce saradnje među kojima je i saradnja u oblasti onkologije.

Dodala je da su stručnjaci iz Srbije išli u Rusiju na sastanke za javno zdravlje, prevenciju infektivnih bolesti, poboljšanje rezultata u lečenju nedonoščadi i da su bili zadivljeni načinom rada, navodeći da neke organizacione stvari treba primeniti u zdravstvenom sistemu Srbije.

Ruski ministar je posetio i Institut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, i tom prilikom je iskazao očekivanje da će poseta Srbiji predstavljati impuls za saradnju stručnjaka dve zemlje u oblasti novih tehnologija lečenja, novih otkrića i hirurške prakse.

Delegaciju Ministarstva zdravlja Rusije i resornu ministarku Danicu Grujičić dočekao je direktor Instituta „Dedinje“ Milovan Bojić koji je iskazao zadovoljstvo njihovim dolaskom i naveo da Institut podržava Memorandum koji je potpisan danas između dva ministarstva.

– Ruska strana u Institutu za kardiovaskukarne bolesti Dedinje će imati ozbiljnog partnera i velikog prijatelja –  rekao je Bojić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter