Izvor: Kurir.rs
18.09.2023 u 09:41
1

S PLATOM OD 3.000 EVRA U NEMAČKOJ POSTAĆETE SIROMAŠNI PENZIONER: Evo koliko je to PARA u džepu!

Polovina sada zaposlenih u Nemačkoj dok dočekaju penziju od nje „neće moći da žive“, pokazuju podaci tamošnjeg Ministarstva rada

Iako imaju posao s punim radnim vremenom, čak 10 miliona zaposlenih u Nemačkoj ostvariće pravo na penziju manju od 1.500 evra, navode nemački mediji.

Polovina sada zaposlenih u Nemačkoj dok dočekaju penziju od nje „neće moći da žive“, pokazuju podaci tamošnjeg Ministarstva rada.

Nemcima je sada jasno ono na šta decenijama upozoravaju stručnjaci a toga će vrlo brzo da budu svesni i zaposleni u Srbiji.

Zakonom propisana državna penzija u Nemačkoj neće biti dovoljna za osiguravanje pristojnog životnog standarda i svako ko se brine za budućnost moraće da uz obavezno izdvajanje za penziju dodatno samostalno štedi za starost.

Prema podacima nemačkog Ministarstva rada, od 22 miliona zaposlenih s punim radnim vremenom koji plaćaju doprinosa za socijalno osiguranje, oko 9,3 miliona trenutno „čeka“ penzija manju od 1.500 evra bruto (prosečan iznos penzije).

Prema podacima Nemačkog zavoda za statistiku (Destatis), 14,8 odsto svih radnih odnosa je bilo ispod satnice od 12 evra, pre nego što je minimalna plata povećana 2022. godine.

Čak ni novo planirano povećanje minimalne satnice na 12,41 evra neće biti dovoljno za primanje penzije veće od 1.200 evra u starosti, zbog čega šef levice u Bundestagu, Ditmar Bartš traži minimalnu satnice od 14 evra od januara 2024.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “S PLATOM OD 3.000 EVRA U NEMAČKOJ POSTAĆETE SIROMAŠNI PENZIONER: Evo koliko je to PARA u džepu!”

  1. Nagrnuće naši iz Nemačke nazad u „bednu“ Srbiju da žive kao carevi sa tom penzijom, a mi, paćenici, plaćali smo od svojih bednih zarada izgradnju infrastrukture, komunalija i svega drugog, da bi i oni u tome uživali, bez i jednog uloženog evra.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter