Izvor: Sputnjik
19.01.2023 u 14:21
0

LAVROV IZNEO JASAN STAV: Zapad je pretvorio Ukrajinu u platformu za podrivanje Rusije i Belorusije

Zapad podstiče Kijev na stvaranje direktnih pretnji interesima dve zemlje, istakao je Lavrov.

Kolektivni Zapad je pretvorio Ukrajinu u platformu za podrivanje Savezne države Rusije i Belorusije, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

– Imamo jedinstven stav o tome da je kolektivni Zapad praktično pretvorio Ukrajinu u platformu za dalje vojno-političko osvajanje postsovjetskog prostora, platformu za podrivanje Savezne države – rekao je Lavrov na pres konferenciji posle susreta sa beloruskim ministrom spoljnih poslova.

Prema rečima Lavrova, Zapad podstiče Kijev na stvaranje direktnih pretnji interesima dve zemlje.

UKRAJINCI GUBE ŽIVCE, ŽIVE U STRAHU I STREPNJI!? „Zapad treba da požuri sa slanjem tenkova, nemamo vremena!“

On je rekao i da se Rusija nada da će na Zapadu shvatiti besperspektivnost svoje politike, ali da za sada ne vidi nagoveštaje zdravorazumskog razmišljanja „sa te strane barikade“.

– Posebnu pažnju smo posvetili pokušajima Zapada da se meša u unutrašnje stvari naših zemalja, između ostalog uvođenjem nezakonitih jednostranih ograničavajućih mera čiji je cilj kako otvoreno, ne ustručavajući se, kažu u Vašingtonu i EU, podrivanje naših privreda i unutarpolitičke stabilnosti Rusije i Belorusije – rekao je Lavrov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, taj „blickrig Zapada nije uspeo ni protiv Rusije ni protiv Belorusije“. Šef ruske diplomatije je naveo da je na sastanku bilo reči o saradnji u oblasti kontrole naoružanja i odnosima sa EU, NATO i Savetom Evrope.

Dve zemlje su potpisale Memorandum o jačanju biološke bezbednosti s ciljem prevazilaženja pretnji od trećih država.

Lavrov boravi u poseti Minsku gde se sastao sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom a zatim ga je primio beloruski kolega Sergej Alejnik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter