Izvor: b 92
14.03.2024 u 10:07
0

SEVERNOKOREJSKI LIDER KIM SE POHVALIO NAJMOĆNIJIM TENKOM NA SVETU: Provokacija za zapad i oni su spremni kad zatreba

Severnokorejski lider Kim Džong Un upravljao je novim tenkom koji je nazvao "najmoćnijim na svetu"

Severnokorejski lider Kim Džong Un upravljao je novim tenkom koji je nazvao „najmoćnijim na svetu“

On je to rekao tokom vojne vežbe koja je odgovor Pjongjanga na 11-dnevne južnokorejsko-američke vojne manevre koji se danas završavaju, prenosi AP.

Vojna vežba severnokorejske vojske u sredu osmišljena je sa ciljem provere borbene sposobnosti oklopnih jedinica i uključivala je novi tenk koji je Kim nazvao „najmoćnijim na svetu“, izvestila je KCNA.

Tokom vežbe, oklopne jedinice su se kretale u raznim simuliranim teškim borbenim okolnostima i gađali mete, a Kim je upravljao jedinim od tenkova novog tipa, navodi se u saopštenju KCNA.

 

AU, ZELENSKOM ODE GLAVA! PRESRETNUTA PREPISKA UKRAJINSKA VOJSKA kreće u zauzimanje VRHOVNE RADE u KIJEVU

 

Kim je kasnije nadgledao vežbe gađanja artiljerije.

Ministarstvo odbrane Severne Koreje ranije je obećalo da ce sprovesti „odgovorne vojne aktivnosti“ kao reakciju na vojne vežbe Seula i Vašingtona u Južnoj Koreji.

U ovogodišnjim združenim američko-južnokorejski vojnim manevrima koji su započeti u ponedeljak na jugu Južne Koreje angažovano je dvostruko više snaga u odnosu na prošlogodišnje vežbe.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter