Izvor: novosti
15.09.2022 u 16:20
0

SI ĐINPING PORUČIO: Nijedna zemlja nema pravo da bude sudija po pitanju Tajvana

Nijedna zemlja na svetu nema pravo da sudi o pitanju Tajvana, Kina neće tolerisati strano mešanje, rekao je kineski predsednik Si Đinping na samitu Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS).

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Kina se snažno protivi separatističkim snagama koje zagovaraju „nezavisnost Tajvana“ i spoljno mešanje. Nijedna zemlja nema pravo da bude sudija po pitanju Tajvana – citira ga TASS pozivajući se na CTC.

Ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa kineskim predsednikom Si Đinpingom osudio je „američke provokacije oko Tajvana“.

Spoljnopolitički tandem Moskve i Pekinga igra ključnu ulogu u obezbeđivanju globalne i regionalne stabilnosti, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin, navodi se u transkriptu objavljenom na sajtu Kremlja.

– Rusko-kineska međudržavna saradnja može se smatrati uzorom. Spoljnopolitički tandem Moskve i Pekinga igra ključnu ulogu u obezbeđivanju globalne i regionalne stabilnosti. Zajednički se zalažemo za formiranje pravednog, demokratskog i multipolarnog svetskog poretka zasnovanog na međunarodnom pravu i centralnoj ulozi UN, a ne na nekim pravilima koja je neko smislio i pokušava da nametne drugima, a da nije ni objasnio šta je to – rekao je Putin.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter