Izvor: Sputnik Srbija
25.07.2022 u 09:10
0

„Simens“ poslao „Gaspromu“ izvoznu licencu Kanade za remont i transport turbine za gasovod „Severni tok“

„Simens enerdži“ poslao je „Gaspromu“ izvoznu licencu Kanade za remont i transport turbine za gasovod „Severni tok“, objavio je list „Komersant“, pozivajući se na neimenovane izvore.

Prema njihovim informacijama, „Simens“ je poslao „Gaspromu“ kanadski dokument kojim se dozvoljava popravka, održavanje i transport turbine za kompresorsku stanicu „Portova“, koja šalje gas gasovodu „Severni tok“ do kraja 2024. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„UKRAJINA KAO DRŽAVA ZAPRAVO VIŠE NE POSTOJI“: Tamo se trenutno vrši pljačka novca koji im daje Zapad

Turbina je u subotu trebalo da krene parobrodom iz Libeka u Rusiju preko Finske, ali to nije moglo da se uradi jer „Gasprom“ nije imao potrebnu dokumentaciju.

Turbina koja se nalazi u Nemačkoj, prema pisanju lista, može da bude poslata u Rusiju tek sredinom nedelje, ali pod uslovom da „Gasprom“ pošalje dokumenta neophodna za carinsku kontrolu.

Kompanija „Gasprom“ je glavni snabdevač gasa u Evropi. Od 16. juna je smanjio isporuke preko „Severnog toka“ do 40 odsto kapaciteta, pripisujući to problemima sa održavanjem gasnih turbina na kompresorskoj stanici „Portova“. Tada je kompanija saopštila da „Simens“ zbog kanadskih sankcija ne može da vrati sa popravke gasne turbine. Međutim, Kanada je odlučila da oslobodi opremu „Gasproma“ od sankcija do kraja 2024. godine, što je potvrdio i premijer zemlje Džastin Trudo.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter