Izvor: Kurir
10.12.2023 u 17:10
1

SIN PREDSEDNIKA UBIO ČOVEKA: Velika drama u Turskoj, kamera sve zabeležila (VIDEO)

Nakon što je ubio čoveka pobegao iz zemlje.

Sin predsednika Somalije, koji je izazvao saobraćajnu nesreću u Istanbulu u kojoj je nastradao motociklista, pobegao je iz Turske.

Muhamed Hasan Šeik Mohamud naleteo je automobilom na kurira Junusa Gečera 30. novembra u Fatihu. Gečer, koji je od udarca odbačen u vazduh, prevezen je u bolnicu sa teškim povredama, ali je uprkos naporima lekara preminuo šest dana kasnije.

Iza njega je ostalo dvoje dece od kojih jedno ima invaliditet.

Muhamed Hasan Šeik Mohamud, koji je saslušan u policijskoj stanici nakon saobraćajne nesreće, prvobitno je pušten, a zatim mu je određena zabrana putovanja.

Tužilaštvo je nakon smrti Gečera raspisalo poternicu za sinom somalijskog predsednika, međutim, policija je otkrila da je nestao još 2. decembra, navodi Haber.

Sledeći korak je izdavanje međunarodne poternice.

Bekstvo sina somalijskog predsednika Hasana Šeika Mohamuda izazvalo je oštre reakcijeu Turskoj.

Gradonačelnik turske prestonice Ekrem Imamoglu objavio je snimak nadzorne kamere na kome se vidi kako automobil, kojim je upravljao sin predsednika Somalije, udara i vuče motocikl nekoliko metara.

– Osumnjičeni je napustio Tursku neometano – naglasio je Imamoglu i dodao da „mentalitet zatvaranja očiju“ kad su moćnici u pitanju ne dozvoljava odbranu prava građana.

Veštak je inače utvrdio da vozač motocikla nije prekršio saobraćajna pravila i da nije imao bilo kakav kvar koji je doveo do nesreće i da je za tragediju prvenstveno kriv osumnjičeni.

Ankara je tokom proteklih decenija održavala bliske odnose sa Somalijom. Turska smatra Somaliju sestrinskom državom i ključnim partnerom na Rogu Afrike.

Somalija inače ima oko 17 miliona stanovnika od kojih su apsolutna većina muslimani.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SIN PREDSEDNIKA UBIO ČOVEKA: Velika drama u Turskoj, kamera sve zabeležila (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter