Izvor: Tanjug
06.09.2021 u 13:31
0

Slovačka DOZVOLILA nevakcinisanima DA SLUŠAJU PAPU

 Slovačka je proširila mogućnost registracije građana planiranu za posetu pape Franje, kako bi se dozvolilo i pojedinim nevakcinisanim osobama da prisustvuju događaju.

PROČITAJTE JOŠ: PUTIN I LUKAŠENKO: Na predstojećem sastanku o naftnom sekrtoru!

Papa će doći u Slovačku 12. septembra, a glavni događaj, odnosno masovna misa na otvorenom, zakazana je za 15. septembar u gradu Šaštin na zapadu zemlje, poznatom po Bogorodičinom manastiru, važnom mestu hodocašća u toj državi.

Oko 43 odsto populacije u zemlji od 5,5 miliona stanovnika je revakcinisano ili su dobili bar jednu dozu vakcine protiv kovida.

Na konferenciji slovačkih biskupa rečeno je da nevakcinisane osobe koje su negativne na testu ili koje su se oporavile od kovida u prethodnih 180 dana mogu da prisustvuju papinom obraćanju.

VAŽNO: Rajner Zele: Razmatra se transport vodonika gasovodom Severni tok 2

Zasad se za misu registrovalo oko 30.000 ljudi.

Britanska novinska agencija dodaje da se obično na misama gde dođe papa okupi na desetine hiljada ljudi, a na misi u susednoj Češkoj okupilo se 120.000 vernika, kada je došao papa Benedikt 2009. godine.

Franja će biti prvi papa koji je posetio Slovačku još od posete pape Jovana Pavla Drugog, 2003. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter