Izvor: BSC Happy
01.03.2023 u 14:02
1

SLOVAČKA ŠALJE BORBENE AVIONE U UKRAJINU: „Naš zadatak je odvraćanje agresora“

Sve je izvesnije da će Slovačka poslati svoje borbene avione kao pomoć ukrajinskoj vojci. Država članica NATO i nekadašnji sovjetski satelit danas na svojoj teritoriji ima hiljade trupa NATO, dok njenim nebom krstare alijansini avioni.

Ministar odbrane Slovačke Jaroslav Nad je izjavio da je „Slovačka bezbednija zemlja u manje bezbednom svetu“. Slovačka će se, kako je navedeno, rešiti starih aviona još iz sovjetske ere, ali njena uloga kao članice NATO je i te kako ključna.

Pominjući intervenciju Sovjetskog saveza u Čehoslovačkoj 1968. godine Nad je rekao da se i te kako sećaju kako invazija izgleda i da čine sve kako se istorija ne bi ponovila.

GODIŠNJICA OD POČETKA VOJNE OPERACIJE U UKRAJINI! U emisiji „Aktuelnosti“: „Ako rat eskalira pojaviće se nove pukotine u NATO paktu“

„Naš zadatak je odvraćanje… da odvratimo potencijalnog agresora od širenja agresije na zemlje članice NATO, rekao je komandant borbene grupe Karel Navratil, komentarišući gomilanje trupa Alijanse na teritoriji Slovačke, koja je podsećanja radi, pre Drugog svetskog rata bila sovjetski protektorat, zatim rasparčana od strane Trećeg rajha, a nakon Drugog svetskog rata postavši sovjetski satelit, dok je danas jedna od najuzornijih zemalja članica NATO alijanse.

Navratil dodaje da „multinacionalne snage“ treba da budu spremne za borbu u martu, ističući da su na sličan način kao u Slovačkoj, jedinice NATO raspoređene u Mađarskoj, Rumuniji, Baltičkim zemljama i Poljskoj, te je stvorena zona za odbranu od potencijalnog agresora.

Slovačka je Ukrajini, kako se navodi, dala oružje u vrednosti od 168 miliona evra i da svoje borbene snage obučava i opremA po najvišim standardima Alijasne čiji je deo.

Takodje, ova zemlja razmatra da Ukrajini pokloni svojih 10 od 11 aviona MiG 29, sovjetske proizvodnje, dok će jedan preostali avion završiti u slovenačkom muzeju, istakao je ministar odbrane Nad.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SLOVAČKA ŠALJE BORBENE AVIONE U UKRAJINU: „Naš zadatak je odvraćanje agresora“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter