Izvor: tanjug
18.11.2021 u 16:34
0

Slovačka uvodi strože mere za nevakcinisane

 Slovačka će uvesti strože mere za ljude koji nisu vakcinisani protiv korona virusa usred porasta broja novozaraženih i prijema u bolnice koji opterećuju zdravstveni sistem, izjavio je danas češki premijer Eduard Heger.

Slovačka je zabeležila rekordan broj slučajeva proteklih dana, premašivši 8.000 u utorak, a ranije ove nedelje je saopštila da ima još samo nekoliko kreveta na odeljenjima intenzivne negu za pacijente sa korona virusom. 

-To je zatvaranje za nevakcinisane -rekao je Heger na konferenciji za novinare koja je prenošena uživo na televiziji.

Prema novim pravilima, samo osobama koje su vakcinisane ili koje su imale kovid-19 u poslednjih šest meseci biće dozvoljen ulazak u restorane, tržne centre, prodavnice sa neesencijalnim proizvodima, na sportske aktivnosti i javne događaje.

Mere koje stupaju na snagu u ponedeljak i za koje je predviđeno da traju tri nedelje, odražavaju mere koje su usvojene u susednoj Austriji od ove nedelje.

Slovačka ima jednu od najnižih stopa vakcinisanih u Evropskoj uniji i ona iznosi 45 procenata.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter