Izvor: Sputnjik
16.05.2023 u 21:55
0

ŠOJGU O „KINŽALIMA“: „Nismo ni ispalili toliko koliko su oni „oborili““

Reč je o avionskoj raketi koja može da nosi i nuklearne bojeve glave.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da tvrdnje kijevskih vlasti da je njihova PVO navodno tokom protekle noći iznad Kijeva oborila „svih šest ispaljenih „kindžala“ ne odgovaraju istini.

  • Već sam govorio i ponoviću. Nismo lansirali toliko „kindžala“ koliko oni svaki put navodno tvrde da su oborili. Pri tome, broj tih ukrajinskih presretanja je tri puta veći od onoga što mi ispaljujemo, a da ne govorimo o tome da je i dalje veliko pitanje ko tamo zaista upravlja američkim sistemima. I sa tipom raketa sve vreme greše. Zato i ne pogađaju – rekao je Šojgu.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Kadirov i Prigožin su važni elementi rata i igraju ZAPADNU IGRU!“

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je 2018. godine predstavio novo rusko hipersonično oružje – sisteme „avangard“ i „kindžal“, a potom je obelodanjeno i da se radi na hiperzvučnoj krstarećoj raketi „cirkon“.

Hipersonična raketa „Kinžal“ leti 10 puta brže od zvuka i nema pandana u svetu.

Prema Putinovim rečima, „Kinžal“ je neuhvatljiv za sisteme PVO i PRO.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter