Izvor: Sputnjik
16.05.2023 u 22:09
0

TURSKA MENJA POLITIKU PREMA RUSIJI? Oglasio se Erdogan i potvrdio kakve su mu namere ukoliko dobije izbore

Uoči izbora Kiličdaroglu je objavio post na Tviteru u kojem je pozvao Rusiju da se ne meša u izbore.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će, ako pobedi na izborima, nastaviti istu politiku prema Rusiji i drugim zemljama.

„Privlačiti ka sebi jednu stranu a drugu izazivati kao što rade u Republikanskoj stranci – to nisu naši principi. Do današnjeg dana smo se rukovodili politikom ‘zagrljaja’ sa svim zemljama, Rusijom, SAD, Kinom, sa svim zapadnim zemljama održavali smo stalne veze.

Kao predsednik Turske ne mogu sebi da dozvolim da budem ljut i uvređen. Ja sam imao susrete sa svima držeći se najbolje što mogu i nastaviću tako da radim jer od toga zemlja ima koristi. Kada jednu zemlju odbacujete na gubitku ste“ -rekao je Erdogan u intervjuu za Si-En-En Tursk i Kanal D.

ŠOJGU O „KINDŽALIMA“: „Nismo ni ispalili toliko koliko su oni „oborili““

U Turskoj je u nedelju održan prvi krug predsedničkih izbora na kojima je Erdogan osvojio 49,51 odsto glasova, a njegov suparnik, lider opozicije Kemal Kiličdaroglu – 44, 88 odsto.

Erdogan izjavio je da njegovog glavnog rivala Kemala Kiličdaroglua treba da bude sramota nakon tvrdnji o mešanju Rusije u predstojeće izbore u republici.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je tim povodom rekao da Moskva kategorički odbacuje tvrdnje o mešanju i da je razočarana izjavama turske opozicije.

Drugi krug izbora je 28. maja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter